„Galben-albastrele” se mai testează vineri: „Sperăm să abordăm Cupa în efectiv complet”

by Sorin Haut

FCC Baschet Arad se află în linie dreaptă cu pregătirile pentru faza 1 a Cupei României, prima competiţie oficială a noii stagiuni. Practic, baschetul românesc este „îngheţat” din primăvară, iar coronavirusul pune şi acum probleme, înaintea debutului de sezon 2020/2021. La masculin s-au amânat şi apoi reprogramat, pentru începutul lui noiembrie, turneele preliminare din Cupă, ca urmare a cazurilor multiple de Covid-19 cu care s-au confruntat multe echipe. La feminin ar trebui să se dea startul luni, 2 noiembrie, dar se aşteaptă rezultatelor testelor de la sfârşitul săptămânii. În caz că nu vor fi focare sau cazuri multiple la mai multe cluburi, competiţia va debuta aşa cum este programată, în perioada 2-4 noiembrie, cu turnee la Satu Mare şi Bucureşti. FCC Baschet Arad va evolua în grupa B, la Arena din Capitală, alături de Universitatea Cluj-Napoca, Olimpia Braşov şi Phoenix CSU Simona Halep Constanţa. Arădencele au trecut cu bine peste prima serie de testări, de acum câteva zile, când toată lumea a ieşit negativă, iar vineri urmează al doilea „tampon”, decisiv, înainte de plecarea la Bucureşti. Conform regulamentului, orice participant la turnee trebuie să aibă două teste consecutive negative la Covid-19:

Zece jucătoare, în grafic pentru Bucureşti: Veatriki acuză o accidentare

Mâine ne testăm din nou (n.n. al doilea test obligatoriu se face cu cel mult 48 de ore de intrarea în „bula” epidemiologică, la hotel) şi vom primi rezultatele în cursul zilei de sâmbătă. Ne dorim să nu avem cazuri de infectare. Şi aşa avem un lot destul de redus numeric. Dacă nu vor fi probleme la teste, vom conta pe zece jucătoare. Singura absentă este Rotariu (pozitivă la o testare de săptămâna trecută), care se află în continuare acasă, în carantină. Veatriki  s-a accidentat, are o entorsă la gleznă şi încercăm să o putem recupera pentru turneu, Armanu a avut şi ea o entorsă, dar este mai bine şi se antrenează normal, în rest nu sunt probleme. Vom pleca duminică spre Bucureşti, sperăm noi în efectiv complet”, ne-a declarat managerul FCC Baschet Arad, Marcel Urban. În condiţiile în care Rotariu nu va putea face deplasarea, antrenorul Bogdan Bulj are trei variante eligibile pentru regula U23, Diana Spinean, Rebecca Lipovan şi Ecaterina Armanu. Și în acest sezon echipele sunt obligate să aibă în teren două românce pe toată durata partidei, dintre care una trebuie să fie under 23.

Trei eligibile pentru regula U23: debutul e luni, cu Clujul!

În afara celor trei jucătoare amintite mai sus, Brankica Hadzovic, Jefimija Karakasevic, Veatriki Akathiotou, Angela Beadle, Ildiko Mîrne Nagy, Dora Ardelean şi Marta Fodor sunt celelalte şapte jucătoare pregătite să debuteze în noul sezon pentru FCC Baschet Arad. Programul “galben-albastrelor”, în prima fază a Cupei României, este următorul: luni, 2 noiembrie, ora 16, cu Universitatea Cluj, marţi, 3 noiembrie, ora 16, cu Phoenix Constanţa şi miercuri, 4 noiembrie, ora 15, cu Olimpia Braşov. Faza finală a competiţiei se va desfăşura în format de Final 4, în care se califică echipele clasate pe primul loc din fiecare grupă de calificare, plus o echipa clasată pe locul doi în grupe, stabilită prin tragere la sorţi (lucky team) şi deţinătoarea trofeului, ACS Sepsi Sfântu Gheorghe, calificată direct la turneul final din februarie 2021. Grupa A se desfăşoară tot de luni până miercuri, la Satu Mare, cu parrticiparea gazdelor de la CSM din localitate, CSM Alexandria, Agronomia Bucureşti şi ACS KSE Târgu Secuiesc. (foto: FCC Baschet Arad, facebook)

 

 

 

 

 

 

 

Cu entuziasm, în valurile elitei! Puştii de la AMEFA

Facebook Comments