“Galben-albastrele” râvnesc, după şase ani, la trofeul Cupei României!

by Sorin Haut

FCC Baschet Arad se află în faţa unui weekend foarte important al sezonului. Echipa pregătită de Manuel Rodriguez dispută în acest sfârşit de săptămână turneul final al Cupei României, programat în Sepsi Arena, din Sfântu Gheorghe. Campioana ultimilor ani din baschetul feminin românesc era oricum mare favorită la câştigarea unui nou trofeu, dar rolul de gazdă al competiţiei îi conferă un şi mai mare avantaj. Lider neînvins al Ligii Naţionale, Sepsi dispune de cel mai bun lot din ţară, iar parcursul pozitiv din cupele europene au întărit-o şi mai mult pentru duelurile din campionat. Givens, Părău, Mandache – chiar arădeancă la origine – Nagy şi Pasic sunt cele cinci jucătoare din lotul lui Sepsi care de-a lungul timpului au îmbrăcat şi maieul galben-albastru. Din lotul Aradului, doar americanca Webb a jucat în trecut pentru Sepsi, în vreme ce Rita Bartok îşi înfruntă fosta echipă din Târgu Secuiesc, în semifinala Cupei.

KSE Târgu Secuiesc, adversara din penultimul act

Aradul încearcă să redevină ceea ce era odată, adică o adversară de temut chiar şi în fieful marilor rivale, obişnuită cu trofee an de an. Doar că de atunci au trecut vreo şase ani, iar hegemonia celor de la Sepsi e greu de oprit. Este a şaptea semifinală pe care o vor juca “galben-albastrele” în decursul ultimilor zece ani. De-a lungul istoriei, arădencele au reuşit să se impună în această competiţie în două rânduri: 2011 şi 2014. Ultima semifinală jucată în Cupa României a fost în 2018, în faţa formaţiei din Satu Mare. Webb şi colegele sale au fost norocoase la tragerea la sorţi, evitând în acest an o semifinală cu Sepsi, astfel că în penultimul act vor da peste KSE Târgu Secuiesc, formaţie de a doua grupă valorică – lider detaşat , care ar putea beneficia de un sprijin important al suporterilor din secuime.

Sepsi – Arad, finala mult aşteptată!

Cele două echipe s-au întâlnit în sezonul regulat, mai exact în prima fază a campionatului, FCC Baschet Arad impunându-se clar în ambele meciuri, 86-44 acasă şi 77-55 în deplasare. Semifinala dintre Arad şi Târgu Secuiesc se va disputa sâmbătă, 15 februarie, de la ora 16:30. A doua semifinală le opune pe Sepsi Sfântu Gheorghe şi Agronomia Bucureşti, meci programat tot sâmbătă, de la ora 19. Marea finală, în care sperăm să fie prezentă şi echipa arădeană, va avea loc a doua zi, duminică, 16 februarie, cu începere de la ora 19:30. Toate cele trei meciuri vor putea fi urmărite în direct, pe canalul de youtube al Federaţiei, FRB TV.

Facebook Comments