„Galben-albastrele” prefaţează derby-ul: „Apărarea şi dorinţa vor decide câştigătoarea”

by Sorin Haut

FCC UAV Arad şi CSM Satu Mare se întâlnesc sâmbătă seară, ora 18, în derby-ul rundei cu numărul şapte din Liga Naţională de baschet feminin. Din păcate, duelul din Polivalentă se va juca fără spectatori. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a impus câteva restricții împotriva răspândirii virusului SARS-CoV-2, printre măsurile luate este și interzicerea participării persoanelor la evenimentele sportive, care va sta în vigoare până pe 25 noiembrie. “Este un meci de „care pe care”, se întâlnesc primele două echipe ale campionatului, singurele formaţii neînvinse din acest sezon. Ele vin după o serie foarte bună de meciuri câștigate,  dar nici noi nu stăm mai rău, având victorii pe linie. Atuul lor este că au lotul mai numeros, cu schimbări pe fiecare post, ceea ce noi nu avem. Puteam compensa prin prezenţa numeroasă a suporterilor noștri, care să împingă fetele spre o mare victorie, dar cu toate acestea sunt convins că jucătoarele noastre vor lupta asa cum o știu ele mai bine pentru victoria de sâmbătă”, a fost prefaţa preşedintelui clubului arădean, Marcel Urban.

După şase runde scurse din actualul sezon, formaţia “galben-albastră” a strâns 5 victorii din tot atâtea partide disputate. La parcursul perfect de până acum a avut o contribuţie importantă Alexandra Ghiţă, tânara sportivă venită de la marea rivală din Târgovişte. “Partida dintre noi și Satu Mare va fi una echilibrată și foarte așteptată. După pauza forțată de izolare am avut timp să ne revenim din punct de vedere fizic și ne aflăm în parametrii normali , pregătite de acest duel important. Cred că diferența va fi făcută de echipa care va fi mai motivată. Ca și plusuri, avem avantajul sălii și mi-aș fi dorit să avem și avantajul suporterilor. Pentru noi înseamnă enorm, dar din cauza pandemiei jucăm acest meci important fără ei fizic, dar sunt sigură că la fel ca și noi așteaptă acest meci și sunt alături de noi de acasă”, au fost cuvintele pivotului de 21 de ani al Aradului.

Ghiţă a făcut parte şi din lotul reprezentativei de senioare a României, ce a jucat în week-end-ul trecut primele meciuri din campania de calificare la EuroBasket 2023: “La națională am încercat să mă bucur de fiecare experiență în parte și să dau tot ce am avut mai bun la momentul respectiv. Mă simt onorată și bucuroasă că am avut ocazia să jucăm împotriva Spaniei. A fost o experiență unică.” Cu dublă cetăţenie ciprioto – română,Veatriki Akathiotou a început în această vară al treilea său sezon în maioul FCC Baschet UAV Arad: “Satu Mare are o echipă destul de bună și asta a arătat de la începutul campionatului. Fiecare meci este foarte important pentru noi. Ar fi un imbold de moral important să obţinem o victorie acasă. Apărarea și dorinţa vor decide soarta acestui meci”, a concluzionat Akathiotou. (baschetarad.ro)

Facebook Comments