„Galben-albastrele” nu au făcut concesii cu Hoya: deja se vede finala Cupei, cu Sepsi! (FOTO)

by Sorin Haut

FCC UAV Arad a debutat în forță la Final 8-ul Cupei României la baschet feminin și deja se vede finala cu gazda și favorita publicului, campioana Sepsi Sfântu Gheorghe. Într-un meci din sferturi, încheiat de puțină vreme, echipa pregătită de Bogdan Bulj nu a stat la discuții cu o altă formație din secuime, KSE Hoya Târgu Secuiesc, scor 83-52 (24-9, 22-18, 20-10, 17-15). Fără să forțeze prea mult, „galben-albastrele” au controlat clar disputa din Sepsi Arena, încheind cumva socotelile încă de la pauza mare, când aveau pe tabelă 19 puncte avans. Cu sârboaica Hadzovic la cârmă, căpitanul revenind destul de bine în echipă (cu 8 puncte, 3 recuperări și 10 pase decisive) după accidentarea ce a ținut-o pe tușă aproape o lună și jumătate, vicecampioana a dominat meciul la toate capitolele, în special sub panouri, acolo unde americancele Baptiste și Greene au făcut legea, dar și la aruncări, cu procentaje superioare la două și trei puncte. O altă sârboaică, nou venita Bogicevic, pare a fi pariul câștigător în mercato, pentru că Aradul avea nevoie de o extremă marcatoare și chiar bună aruncătoare de la distanță. Bulj a rulat chiar tot lotul, lucru pe care scorul i l-a permis, doar două din cele 11 jucătoare nereușind să își treacă numele pe lista marcatoarelor.

Căpitanul Hadzovic revine bine în echipă: 9 marcatoare în sferturi!

Meciul cu Hoya nu a avut practic istoric, asta pentru că FCC UAV a pregătit bine jocul, studiindu-și perfect adversara, să recunoaștem una mediocră și ca și cotă mult sub potențialul arădencelor. Asta deși KSE dispune de patru straniere în lot, două sârboaice și două americance, plus un tehnician sârb. Așadar, victorie categorică și calificare în semifinalele Cupei României, unde formația de pe Mureș va da peste Agronomia București, care s-a impus dramatic tot astăzi, în sferturi de finală, 60-59 cu Universitatea Cluj. Se anunță o misiune și mai ușoară decât cea de azi pentru a doua favorită la trofeu, bucureștencele ocupând abia locul 9, din 11 echipe în campionat. Asta nu înseamnă că FCC UAV este deja în finală, dar cu siguranță pornește din postură de mare favorită în penultimul act, meciul fiind programat duminică, de la ora 16. Vă reamintim că finala Cupei, programată luni, 27 februarie, de la ora 19, va fi transmisă în direct pe Digi Sport 3. (foto: FCC UAV Arad, facebook)

Formații:

Arad: Baptiste 18, Bogicevic 18 (3×3), Greene 17, Hadzovic 8 (1×3), Pyka 6 (2×3), Mîrne Nagy 6, Ciotir 5 (1×3), Fleșer 3 (1×3), Vaida 2, Akathiotou, Georgieva.

Tg.Secuiesc: Corda 17 (5×3), Hawks 12, Mitrovic 9 (1×3), Bara-Nemeth 6, Biszak 5, Wilson 3, Domokos, Lenart.

 

 

 

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate