„Galben-albastrele” joacă duminică, după aproape un an de pauză, un meci oficial la Arad!

by Sorin Haut

FCC Baschet UAV revine într-un meci oficial pe parchetul Polivalentei arădene, după ceva mai mult de 11 luni de pauză! Arădencele înfruntau Braşovul pe 8 martie 2020, după care baschetul, precum tot sportul mondial, s-a oprit ca urmare a declanşării pandemiei de coronavirus. De atunci, Hadzovic şi colegele sale au intrat într-o lungă pauză competiţională, apoi au evoluat numai pe terenuri străine, în cadrul turneelor din campionat sau cupă, organizate în diferite oraşe din ţară. Acum a venit şi rândul Aradului să găzduiască în acest week-end, 13-14 februarie, două restanţe contând pentru finalul turului din sezonul regulat al Ligii Naţionale, meciuri care ar fi trebuit să se dispute pe 9 şi 10 ianuarie, în cadrul turneului de pe litoral:  Phoenix Constanţa – „U” Cluj, sâmbătă, 13 februarie, ora 17 şi FCC Baschet UAV Arad – Phoenix, duminică, 14 februarie, ora 16. Phoenix a avut luna trecută multiple cazuri de COVID în lot și a rămas în carantină. Adversara arădencelor a trecut prin transformări serioase în această mini-pauză de iarnă: sârbul Miroslav Popov (63 de ani, printre altele și fost selecționer al României)  a devenit noul antrenor al echipei constănțene, dar Phoenix s-a întărit și la nivel de lot, americanca Anna Kelly (23 de ani), conducător de joc şi Tia Wooten, evoluează pe pozițiile 3-4, fiind primele achiziţii anunţate.

Marcel Urban: „Jucăm acasă după aproape un an, motivaţia va fi suplimentară”

Pe de altă parte, oaspetele Aradului au renunțat la serviciile altor trei jucătoare americance: Jordan Hawkins, Denia Davis Stewart și Nikia McDonald. Așadar, vorbim despre o formație ce oferă câteva surprize pentru „galben-albastre”. O primă veste bună este că nu sunt cazuri de COVID-19 în delegaţia echipei arădene, testată la mijlocul acestei săptămâni. „Constanţa şi-a adus un nou antrenor, jucătoare noi, au schimbat destul de mult lotul, deci nu știm exact la ce să ne așteptăm. Pe de altă parte, avem încredere totală în fetele noastre şi în antrenorul Bulj, iar dacă vom evolua la nivel optim nu ar trebui să fie probleme. Ne bucurăm că nu avem cazuri de COVID în lot, fetele sunt toate negative, dar pozitive când vine vorba despre abordarea acestui meci. Să nu uităm că jucăm în sfârșit și acasă după aproape un an de zile, motivația va fi suplimentară, deși, e clar, că ne lipsesc suporterii noștri dragi. Este clar că vom lupta și pentru ei. Cel mai important lucru acum este să câștigăm și să terminăm turul pe locul trei, în spatele rivalelor noastre Sepsi și Satu Mare”, a spus președintele Marcel Urban.

Primul meci cu UAV în…denumire! „Bula” de la Arad, la Hotelul Iris

Totuşi, nu chiar totul este roz în efectivul Aradului, iar cele afectate sunt chiar jucătoare de bază. Sârboiacele Hadzovic și Karakasevic și americanca Beadle acuză ceva probleme medicale:  „Noi sperăm să le recuperăm până la ora jocului de duminică. E clar că vor intra și ele în bula de la Hotelul Iris alături de tot lotul nostru, dar și al celorlaltor două grupări și de oficialii turneului din weekend”, a adăugat Urban. Meciul cu Phoenix Constanţa va fi primul în care echipa arădeană va purta și numele noului partener, Universitatea Aurel Vlaicu, parteneriat oficializat la începutul acestei săptămâni. Ambele meciuri de la Arad se vor vedea în direct pe canalul de youtube FRB TV, iar cel al arădencelor și pe pagina oficială a grupării conduse de Marcel Urban.

Facebook Comments