“Galben-albastrele” îşi înfruntă rivalele la titlu în decurs de o săptămână: s-a stabilit data restanţei de la Satu Mare!

by Sorin Haut

Federaţia Română de Baschet a decis astăzi datele restanţelor din cadrul sezonului regulat al Ligii Naţionale feminine. Având în vedere că până acum echipele implicate în aceste jocuri nu au reuşit să ajungă la un acord comun privind datele de disputare, FRB a programat restanţele după cum urmează, cu menţiunea că unele meciuri ale formaţiei CSM Satu Mare au fost reprogramate pentru a se putea încheia toate jocurile până în 23 martie, data limită de încheiere a sezonului regulat: ACS Târgu Secuiesc – CSM Satu Mare, 8 martie, Olimpia Braşov – CSM Satu Mare, 9 martie, CSM Satu Mare – FCC UAV Arad, 12 martie, CSM Satu Mare – ACS Târgu Secuiesc, 13 martie, Sepsi SIC – CSM Satu Mare, 16 martie, Univ.Cluj – CSM Satu Mare, 19 martie şi Rapid – CSM Satu Mare, 23 martie. Federaţia aduce la cunoştinţa cluburilor că în conformitate cu Regulamentul General de Organizare a Jocurilor de Baschet “art.12.32 un joc programat în sezonul regulat nu poate fi reprogramat sub niciun motiv, după încheierea fazei respective.” Interesant este că în toate cele şapte meciuri restante sau reprogramate este implicată CSM Satu Mare, echipă ce avea de recuperat patru meciuri, printre care şi derby-urile cu Aradul, de acasă şi cu Sepsi, în deplasare. Aşadar, formaţia din nord-vestul ţării va disputa opt meciuri în martie, primul chiar astăzi şi şapte în ceva mai mult de două săptămâni, patru dintre ele în decurs de doar şase zile, săptămâna viitoare! Practic, CSM are meciuri şi la interval de doar 24 de ore, adică la o zi distanţă.

Restanţa Satu Mare – Arad, pe 12 martie! Sătmărencele au patru meciuri în şase zile

Derby-ul cu liderul FCC Baschet UAV Arad este programat sâmbătă, 12 martie, ora urmând a fi anunţată ulterior, după ce în 8 şi 9 echipa lui Miguel Lopez va disputa alte două meciuri, dar în deplasare, la Târgu Secuiesc şi Braşov. La patru zile distanţă de la confruntarea cu arădencele, pe 16 martie, CSM Satu Mare trebuie să se deplaseze pe terenul campioanei Sepsi, după acest meci decizându-se în proporţie de 99% şi ordinea primelor trei clasate din campionat, după sezonul regulat. În acest moment, Aradul ocupă primul loc, cu 35 de puncte, dar un meci mai mult decât a doua clasată, Sepsi, 33 de puncte, cele două urmând să se înfrunte mâine, ora 18, la Arad, în derby-ul rundei a 23-a, iar CSM Satu Mare e pe 4, cu 27 de puncte, dar cu patru meciuri în minus faţă de FCC UAV. Vă reamintim că toate cele trei rivale la titlu au câte o înfrângere la acest moment şi lupta pentru supremaţie, faţă de sezoanele precedente, se anunţă mult mai strânsă, cu Aradul revenind în “prim-plan”. Revenind la restanţa dintre CSM şi FCC UAV Arad, data acesteia a fost eliberată după ce meciul din deplasare al sătmărencelor, de la Rapid, a fost mutat pe 23 martie, “galben-albastrele” având oricum etapă liberă pe 12 martie.

Pe 16 martie se joacă ultimul derby al sezonului regulat, Sepsi – CSM

Calendarul este infernal pentru CSM Satu Mare în următoarele două săptămâni, o altă veste proastă pentru echipa “roş-albă” fiind accidentarea în finala Cupei a a pivotului Stephanie Kostowicz. Americanca are ruptură musculară şi va lipsi cel puţin o lună şi jumătate de pe teren, adică şi în derby-urile decisive cu Aradul şi Sepsi. Chiar dacă şi-ar aduce un alt pivot, acesta nu ar avea drept de joc în restanţe, ci doar în play-off, când totuşi meciurile vor avea o miză şi mai mare. În schimb, la meciul cu Alexandria, de astăzi, va debuta Quinones -Noa , o jucătoare din Porto Rico ce evoluează pe pozițiile 1 și 2. Important de menţionat că primele două clasate după sezonul regulat vor avea avantajul terenului propriu în semifinale, iar câştigătoarea primei faze a campionatului ar avea finala aproape securizată şi terenul propriu de partea ei în ultimul act! Cu nouă titluri în cont, Aradul nu a mai câştigat campionatul din 2013, când trecea în finală de rivala istorică CSM Târgovişte.

 

 

 

 

Facebook Comments