„Galben-albastrele” încep returul, la Arad! Sâmbătă seară avem derby, cu CSM Satu Mare

by Sorin Haut

Turneul cu numărul 6 din Liga Națională de baschet feminin, primul al returului, este programat în perioada 26-28 februarie. Meciurile vor avea loc în sălile de sport din Brașov, București (Agronomia) șiArad. Așadar, „galben-albastrele” de la FCC Baschet UAV Arad revin din nou pe parchetul Polivalentei, după ce acum două săptămâni găzduiau alte două restanţe contând pentru turul de campionat. La competiţia din weekend, care propune practic meciuri din primele trei etape ale returului, se mai aliniază la start CS Universitatea Cluj-Napoca, CSM Satu Mare și CSU Rookies Oradea. În aceeaşi formulă, cele patru echipe se întâlneau anul trecut, la Satu Mare, atunci când arădencele cedau în derby-ul cu CSM, 59-50. Situaţia stă puţin diferit acum, iar formaţia lui Bogdan Bulj poate emite pretenţii la revanşă, mai ales că joacă acasă, iar lotul a fost întărit cu americanca Porsche Poole, revenită la Arad după mai bine de trei ani. Baschetbalista de pe peste Ocean este aşteptată să redebuteze chiar în acest sfârşit de săptămână. Veștile sunt bune înaintea turneului din weekend: lotul de jucătoare și staff-ul tehnic al Aradului s-au testat pentru Covid-19, în continuare cerinţă obligatorie înainte de meciurile oficiale din LBNF, iar toate rezultatele sunt și de această dată negative.

Negative pe linie, la Covid-19! Arădencele ţintesc trei victorii

Cel mai aşteptat duel al turneului este fără îndoială cel de sâmbătă seară, cu CSM Satu Mare, principala contracandidată a arădencelor la locul doi şi la disputarea finalei din acest sezon, cu Sepsi! Un meci important şi interesant rămâne însă şi cel cu „U” Cluj, finalistă a Cupei României şi una din surpizele plăcute ale actualei stagiuni. În clasament, Aradul e pe locul doi, cu 20 de puncte, Satu Mare pe trei, 19 puncte dar şi un meci mai puţin disputat, Clujul e pe şase, cu 17 puncte, iar Oradea e ultima, pe poziţia a 12-a, fiind singura echipă fără victorie în turul de campionat. Lider neînvins este campioana „en-titre” şi marea favorită la titlu şi în acest an, Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, cu un total 22 de puncte.

Programul complet al turneului 6 LNBF, de la Arad:

Vineri, 26 februarie

CS Universitatea Cluj-Napoca – CSM Satu Mare – ora 16:00

FCC Baschet UAV Arad – CSU Rookies Oradea – ora 18:30

Sâmbătă, 27 februarie

CSU Rookies Oradea – CS Universitatea Cluj-Napoca – ora 16:00

CSM Satu Mare – FCC Baschet UAV Arad – ora 18,30

Duminică, 28 februarie

CSU Rookies Oradea – CSM Satu Mare – ora 16:00

CS Universitatea Cluj-Napoca – FCC Baschet UAV Arad – ora 18:30

Așadar, toate partidele „galben-albastrelor” vor începe de la ora 18:30 şi vor fi transmise în direct pe site-ul clubului arădean. (foto: baschetarad.ro).

Facebook Comments