„Galben-albastrele” de la FCC UAV Arad au debutat cu o victorie la scor în noul sezon al Ligii Naţionale de baschet

by Sorin Haut

FCC Baschet UAV Arad a debutat cu o victorie la scor în noua ediţie a Ligii Naţionale, meciurile primei etape desfăşurându-se în weekend sub forma unui turneu inaugural, la Târgu Mureş. Conduse de pe banca tehnică din acest sezon de Jose Araujo şi cu o formulă mult schimbată faţă de campionatul precedent, „galben-albastrele” au fost autoritare în această seară, în faţa Olimpiei CSU Brașov, formaţie pregătită de noul selecţioner al naţionalei de senioare, Dan Calancea, scor 96-45 (33-11, 19-12, 19-11 și 25-11). FCC UAV a început cu Hadzovic, Keys, Manea, Ghiță și Vitulova şi practic a pus stăpânire pe meci de la început până la final. Apărarea a funcționat excelent pentru arădence, pe atac ele făcând pe alocuri şi spectacol, cu americanca Andreona Keys pe post de coşgheteră. Fără două piese importante, căpitanul Pesovic și pivotul Nan, braşovencele nu au putut emite pretenţii şi deja după primul sfert erau încheiate conturile, 33-11! Jocul a continuat să curgă în favoarea Aradului, care avea 52-23 la jumătatea partidei, pentru ca avantajul să crească în mod constant în partea a doua, 71-34 la ultima pauză şi 96-45 la final.

Keys şi Vitulova, cele mai bune marcatoare

Tehnicianul portughez le-a oferit minute tuturor jucătoarelor valide, toate trecându-și numele pe lista marcatoarelor. Keys a fost coșghetera partidei, cu 20 de puncte, secondată de Vitulova 18 puncte, Akathiotou 16, Ghiță 15, Hadzovic 8, Vați 7, Manea 6, Mîrne-Nagy 4 puncte și Rotariu 2 puncte. De la Olimpia Brașov s-au remarcat Armanu, fosta jucătoare a Aradului în sezonul precedent, cu 19 puncte și Delgado Suarez, 14 puncte. Pentru FCC Baschet UAV Arad urmează o deplasare la Rapid București, sâmbăta viitoare.

Rezultatele primei etape

În prima etapă s-au mai jucat cinci partide: ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a făcut scorul rundei, 124-47 cu debutanta AC Triumf Botoșani, Universitatea Cluj-Napoca a dispus de Phoenix CSU Simona Halep Constanța, scor 66-57, Sirius Târgu Mureș a câștigat cu 77-47 partida cu CSM Târgoviște, CSM Satu Mare a învins Agronomia București cu 91-57, iar CSM Alexandria a câștigat cu 101-58 în faţa celor de la Rapid București.

 

Facebook Comments