„Galben-albastrele” au deschis seria amicalelor cu două victorii

by Sorin Haut

FCC Baschet Arad s-a impus în primul meci amical al noului sezon. Adversarele arădencelor au fost sârboaicele de la Novosadska ZKA Novi Sad, grupare care a ajuns până în semifinală, în ultima ediție a campionatului din Serbia. 66-43 a fost scorul final al întâlnirii. Aradul a dominat meciul de la un capăt la altul. După un început mai echilibrat, 12-9 la finalul primului sfert, trupa lui Dejan Mudreša a preluat complet conducerea disputei. Diferenţa pe tabelă între cele două combatante a crescut după fiecare sfert: 30-19 la pauză, respectiv, 49-31 cu 10 minute înainte de ultima parte a jocului. Ecartul de puncte s-a majorat şi în sfertul cu numărul 4, pentru un maxim final de 66-43.

“Galben-albastrele” au început jocul din ţara vecină într-o formulă de echipă aproape total schimbată faţă de ultimul joc oficial. Mudreša le-a păstrat în primul 5 pe Hadzovic şi Ardelean, iar echipa de start a fost completată de nou venitele Adrienne Webb, Alina Pop şi Jefimija Karakasevic. Toate cele 13 sportive deplasate pentru acest amical au intrat pe parcursul disputei. Marcatoarele Aradului au fost: Karakasevic 19 puncte, Webb 14, Akathiotou 7, Ciotir 5, Hadzovic 5, Inkina 5, Ardelean 4, Mercea 3, Fodor 2 şi Bartok 2 puncte.

În al doilea meci de pregătire disputat în weekend, în Serbia, FCC Baschet Arad s-a impus, la limită, scor 62-58. Adversara “galben-albastrelor” a fost ZKK Vrbas Medela.  Jocul disputat în Vrbas a fost unul destul de echilibrat, poate contrar aşteptărilor. Practic, a fost o reîntâlnire a tehnicianului Mudreša cu echipa la care a activat ca principal până de curând.  Un meci în care gazdele întâlnirii au fost în avantaj pe tabelă până la capătul primelor două reprize.

După pauza mare, „galben-albastrele” au întors disputa în favoarea lor, sfertul al treilea fiind decisiv în stabilirea învingătoarei. Pentru FCC Baschet au punctat: Karakasevic 12 puncte, Hadzovic 12, Webb 8, Inkina 8, Fodor 6, Veatriki 5, Mercea 4, Ardelean 4 şi Ciotir 3. Pentru arădence urmează o săptămână de pregătire pe plan local, ce se va încheia cu un turneu amical în Slovacia.

 

Facebook Comments