„Galben-albastrele” au câştigat două sferturi cu campioana, dar Sepsi s-a impus clar în final

by Sorin Haut

FCC Baschet Arad nu putea emite pretenţii în faţa campioanei şi marii favorite la titlu şi în actuala ediţie de campionat, Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. Meciul disputat în sala din Târgu Secuiesc a contat pentru etapa a patra a Ligii Naţionale de baschet feminin. Covăsnencele s-au dovedit prea puternice şi s-au impus clar în această seară, scor 74-50 (30-6, 12-16, 19-10, 13-18), la capătul unui joc în care diferenţa s-a făcut practic în primul sfert, când trupa lui Zoran Mikes a călcat serios pe acceleraţie şi nu i-a dat nicio şansă adversarei. Conduse cu 30-6 după zece minute, arădencele şi-au revenit pe parcurs şi au reuşit o cu totul altă evoluţie, ce-i drept şi în condiţiille în care Sepsi a rulat tot lotul, cu minute oferite şi jucătoarelor mai tinere. De cealaltă parte, Bogdan Bulj a mizat pe aceleaşi opt jucătoare, la fel ca la turneul din Sătmar, singura rămasă pe bancă fiind junioara Rotariu. “Galben-albastrele” nu doar că le-a ţinut piept campioanelor ci le-a şi depăşit în două sferturi, al doilea şi ultimul, câştigate cu 16-12 şi 18-13, pentru ca sfertul trei să fie adjudecat de Sepsi, cu 19-10. Per total, o prestaţie onorabilă pentru arădence, mai ales în condiţiile lotului actual, cu doar opt jucătoare folosite în meciurile importante.

Americancele Gardner şi Beadle, coşgheterele meciului

Coşghetera echipei arădene a fost din nou americanca Beadle, autoare a unui “double-double”, cu 19 puncte (1×3), 13 recuperări şi indice eficienţă 22! Sârboaica Karakasevic a bifat şi ea un “double-double”, secondându-şi colega cu 11 puncte (1×3) şi 10 recuperări, toate defensive, astfel că Aradul s-a descurcat decent sub panouri, cu 39 de recuperări, faţă de 41 ale lui Sepsi. Au mai înscris Armanu 7 (1×3), Fodor 5, Mîrne Nagy 4, Akathiotou 3 şi Hadzovic 1, căpitanul având o zi mai slabă. Singura care nu şi-a trecut numele pe lista marcatoarelor a fost Ardelean, convocată recent în naţională.  Dincolo, la Sepsi au evoluat toate cele 12 baschetbaliste trecute pe foaia de joc: americanca Gardner a încheiat partida cu 19 puncte, Tobin a bifat 16 puncte, Orban 9, Pasic 7 (1×3), Godri Părău 7, Pavlopoulou 6, Ghizilă 5 (1×3), Cătinean 2, Mandache 2 şi Keleman 1.

Sepsi are victorii pe linie; Aradul, la a doua înfrângere

Ruzickova şi Kovacs nu au reuşit să îşi treacă numele pe lista marcatoarelor. Interesant că Sepsi a avut în acest meci un procentaj foarte slab la aruncările de trei puncte, de doar 10%, cu două reuşite din 19 încercări!  Nici ex-arădencele Mandache şi Godri Părău nu au prins o zi bună, dar o victorie clară şi de altfel aşteptată a lui Sepsi, care bifează a patra victorie din tot atâtea meciuri în acest debut de sezon. De partea cealaltă, FCC Baschet Arad are două victorii şi două înfrângeri în primele etape, iar mâine, de la ora 19, încheie turneul de la Târgu Secuiesc cu meciul din runda a cincea, împotriva gazdelor de la KSE, formaţie fără succes până acum în campionat.

Facebook Comments