“Galben-albastrele” au adversare accesibile în primele etape din Liga Naţională

by Sorin Haut

Liga Naţională de baschet la feminin va debuta în perioada 24-26 noiembrie, cu meciurile din primele trei etape. În contextul generat de pandemia de COVID-19, Federaţia a decis ca sezonul să înceapă sub formă de turnee, cele 11 sau 12 echipe (situaţia echipei din Târgovişte este încă neclară), urmând să vină într-un oraş, cu două săli regulamentare de joc, pentru a disputa meciurile. În acest an vor avea loc patru astfel de turnee, trei a câte trei etape şi ultimul, cu doar două etape programate. Dacă situaţia va permite, în orice moment se poate reveni la sistemul cu etape normale, fără ca echipele să fie nevoite să se deplaseze la turnee. Primul turneu este organizat chiar de Federaţie, la Bucureşti, Arena de Baschet şi sala “Agronomia” urmând să găzduiască primele trei runde. “Galben-albastrele” au parte, în Capitală, de adversare accesibile, urmând să joace, în ordine, cu: CS Municipal Alexandria (deplasare, conform programului), Rapid Bucureşti (acasă) şi Agronomia Bucureşti (deplasare). Apoi, în perioada 5-7 decembrie va avea loc al doilea turneu, cu următoarele meciuri pentru arădence: Rookies Oradea (acasă), Universitatea Cluj-Napoca (deplasare) şi CS Ţara Bârsei Braşov (acasă).

Debut facil de tur, final de an împotriva marilor rivale!

Turneul cu numărul 3 este programat înainte de Crăciun, mai exact în perioada 18-20 decembrie, Hadzovic şi colegele sale urmând să înfrunte în etapele 7-9 următoarele echipe: Phoenix Constanţa (deplasare), ACS KSE Târgu Secuiesc (acasă) şi CSM Satu Mare (acasă). Finalul de an la prinde pe baschetbaliste tot pe parchet, cu două derby-uri (n.n. unul încă nesigur) în ultimul turneu din 2020, programat în perioada 28-29 decembrie: în etapa a 10-a meci considerat acasă, cu campioana şi marea favorită la titlu şi în acest sezon, Sepsi SIC Sfântu Gheorghe şi în etapa a 11-a, deplasare în faţa marii rivale CSM Târgovişte, echipă care încă nu a fost acceptată în campionat, din cauza unor datorii neplătite. Aşadar, debut facil de tur şi un final de an greu, cu meciuri împotriva principalelor rivale, din Satu Mare şi Sfântu Gheorghe. Vă reamintim că Liga Naţională se joacă după sistem tur-retur, urmat de play-off şi play-out.

Federaţia aşteaptă solicitări pentru turneele din decembrie

FR Baschet anunţă că pentru turneele din decembrie aşteaptă solicitările cluburilor pentru organizare, deşi nu va fi mare înghesuială la ce cheltuieli se anunţă. Mai mult, oraşele respective trebuie să aibă două săli regulamentare de joc, iar Aradului îi lipseşte o a doua, după Polivalentă. Sălile “UAV”, unde s-au mai disputat meciuri din prima ligă sau de la “Pedagogic”, care cu o investiţie minimă ar putea fi adusă la standarde de competiţie, ar fi variante pentru ca oraşul nostru să poată găzdui un turneu. Dar dacă mai adaugăm şi cheltuielile legate de organizare, lucrurile se complică, mai ales că FCC Baschet Arad a primit finanţare de pe plan local abia în noiembrie.

 

 

Facebook Comments