„Galben-albastrele” deschid sezonul cu „El Clasico”, la Arena de Baschet! Hadzovic: „Echipa este total nouă, avem mult de lucru”

by Sorin Haut

Turneul de deschidere al ediției 2022-2023 al Ligii Naționale de baschet feminin va avea loc la Arena de Baschet București, în perioada 1-2 octombrie, a anunțat astăzi Federația Română de Baschet. Vicecampioana en-titre, FCC UAV Arad va juca în runda inaugurală împotriva rivalei clasice, CSM Târgoviște, acest meci fiind însă mai mult o amintire a derby-ului de acum câțiva ani, când cele două echipe își disputau titlul național. De nouă ori campioană, formația pregătită de Bogdan Bulj pornește din postură de mare favorită în acest duel programat duminică, 2 octombrie, ora 14. Tot la București se vor mai juca partidele contând pentru prima etapă: Sepsi SIC – Universitatea Cluj, Rapid – CSM Alexandria, Olimpia Brașov – BC Sirius Tg. Mureș și CSM Constanța – KSE Tg. Secuiesc. În campionat mai participă Agronomia București.

FCC UAV Arad – CSM Târgoviște se joacă duminică, 2 octombrie, ora 14!

Programul turneului inaugural al LNBF:

Sâmbătă, 1 octombrie

Rapid București vs CSM Alexandria, ora 14
Universitatea Cluj vs Sepsi SIC, ora 16
CSM Constanța vs KSE Tg. Secuiesc, ora 18

Duminică, 2 octombrie

CSM Târgoviște vs FCC Baschet Arad, ora 14
Olimpia CSU Brașov vs BC Sirius, ora 16.

Straniera-record! Căpitanul Hadzovic se destăinuie

Altfel, căpitanul FCC UAV, sârboaica Brankica Hadzovic, a acordat un interviu amplu pentru site-ul oficial al clubului. Ea devine straniera cu cele mai multe sezoane la Arad, depășind-o pe Suzana Milovanovic. Hadzovic va bifa al optulea sezon în galben-albastru, sosind pe Mureș în 2015, anul în care avea să se îndrăgostească iremediabil de oraș, oameni și echipă. Mai jos vă redăm câteva declarații ale experimentatei coordonatoare de joc a Aradului:

despre cei 7 ani petrecuți la Arad…

Au fost momente foarte grele aici în cei 7 ani, dar și momente foarte bune, mai ales ultimul an, de fiecare dată când am câștigat o medalie am fost foarte fericită. Îmi amintesc acel an când aveam echipă de locul 6 și când am luat acel bronz, am simțit ca și cum am luat aurul. Așa a fost pentru mine atunci, nu aveam o echipă atât de bună. Sezonul trecut, toate împreună, jocurile de la Satu Mare, cum am trecut. Nimeni nu se aștepta să ne întoarcem acasă cu 2-0, toți acești oameni. Finala, atmosfera, nu se va întâmpla niciunde altundeva, sper că doar aici, în sezonul următor!

despre operația la umăr de după finală…

Ceea ce nu am spus până acum este că după acel moment al finalei, când am jucat cu dureri mari, am fost operată la umăr la Târgu Mureș, de către doctorul Melinte. După aceea a urmat o perioadă de câteva luni de recuperare și momente foarte grele. Dar nicio durere nu m-a putut opri să lupt pentru calificarea în finală, chiar dacă m-am operat după. Deși am suferit din cauza durerii, aș face-o din nou pentru această echipă. Sunt ca o pasăre Phoenix, am tras din greu toată vara să mă recuperez după operație și o să dau totul să obținem rezultate cât mai bune.

despre echipa din sezonul ce stă să înceapă…

Fetele sunt bune. Este o echipă total nouă. Am început deja să lucrez la chimia echipei, care este cea mai importantă pentru mine. Ca și căpitan, aceasta este treaba mea, fetele sunt diferite, astfel că este mult de lucru. Antrenorul și clubul își fac treaba, vom fi buni când vom pune toate astea împreună. Jucăm în EuroCup și în competițiile din România, vom încerca să dăm ce avem mai bun. Chiar dacă vom pierde câteva meciuri europene, va fi important să nu cădem. Trebuie să fim pregătite întotdeauna să câștigăm aici, să nu facem greșeli din cauza acelor meciuri din EuroCup. Trebuie să avem grijă cu asta.

Facebook Comments