Gala Globurilor de Aur 2018, o gală în negru

by Dana B.

Gala Globurilor de Aur a fost dominată de scandalurile de hărțuire sexuală care au zguduit cetatea filmului în ultimele luni. Oprah Winfrey a fost una dintre vedetele care au abordat acest subiect. Vedeta care a primit premiul pentru întreaga activitate a avut un discurs emoționant, fiind ovaționată de întreaga sală.

Gala Globurilor de Aur 2018 a fost prima ceremonie importantă de la izbucnirea scandalului care l-a avut în centru pe producătorul Harvey Weinstein, scandal care a dat naștere mișcării #Metoo și a dus la decăderea mai multor staruri, acuzate de hărțuire sau agresiuni sexuale. Vedetele au lansat un manifest, fiind îmbrăcate în negru, iar subiectul a fost abordat în repetate rânduri.

„Bună seara doamnelor şi domnilor care au rămas (…) sunt ani de zile de când oamenii albi nu au fost atât de nervoşi la Hollywood (…). Ne aflăm în 2018, marijuana este în cele din urmă autorizată, iar hărţuirea sexuală nu mai este. (…) Pentru bărbații nominalizați aflați în această încăpere, este pentru prima oară în trei luni când nu o să fie terifiant să-ți auzi numele”, a spus gazda ceremoniei, Seth Meyers, în monologul său de început.

Nu doar campania #Metoo a fost în atenție, ci și inițiativa Time’s Up, lansată recent de mai multe vedete. Nicole Kidman, care a fost premiată pentru interpretarea sa din miniseria Big Little Lies, unde joacă rolul unei femei abuzată de soț, a dedicat trofeul colegelor de platou, precum și fiicelor sale. „Wow, puterea femeilor”, a spus ea.

„Să pui femeile în centrul poveştilor nu este doar un lucru corect, este o afacere bună”, a spus Kidman, făcând referire la producţiile lansate în 2017 care au avut în rolurile principale actriţe. Discursul lui Oprah Winfrey a fost însă cel mai apreciat. Întreaga sală s-a ridicat în picioare și a aplaudat puternic, după afirmațiile sale.

„Să spui adevărul este cel mai puternic instrument pe care îl avem. Pentru prea mult timp, femeile nu au fost auzite dacă îndrăzneau să vorbească în fața puterii deținute de bărbați”, a spus vedeta, care a primit trofeul „Cecil B. DeMille” pentru întreaga activitate. Oprah a punctat că „o nouă zi este la orizont” pentru fete şi femei.

„Iar când noua zi va începe va fi datorită multor femei magnifice, dintre care multe sunt în sală în această seară, şi a unor bărbaţi destul de fenomenali, care se luptă pentru a deveni liderii care ne duc în timpuri în care nimeni nu mai trebuie să zică ‘me too’ din nou”, a spus Winfrey.

 

Sursa: libertatea.ro

Facebook Comments