Gabi Balint se lansează în muzică!

by Dana B.

Legendă a fotbalului românesc din ”generația de aur”, Gabi Balint își pregătește debutul discografic. Fostul fotbalist cu preocupări nonconformiste are de gând să scoată primul său album cu melodii interpretate la saxofon, pasiunea sa mai puțin cunoscută.

Motociclist pasionat, fan Harley Davidson, dar și muzician în timpul liber, Gabi Balint, în vârstă de 54 de ani, muncește să-și ”oficializeze” relația cu muzica, pe care o are de trei decenii.Originar din Bistrița Năsăud, fosta mare glorie a echipelor Steaua dar și Real Burgos (Spania) a fost singurul sportiv ce avea propriul studio de înregistrări, pasiune atipică pentru un jucător de fotbal, în care a investit mulți bani pentru propriul moft. Însă, în afară de chefurile cu prietenii, niciodată nu a a vrut să scoată talentul său muzical în față.

Anul trecut, fostul international a acceptat de dragul prieteniei cu Bogdan ”Bodo” Marin să cânte public, într-un concert, alături de trupa Proconsul (FOTO), în proiectul muzical intitulat ”Duete”. Însă a urcat pe scenă ca solist, fără saxofonul său. Sportivul și-a demonstrat talentul și în dansuri populare, o altă pasiune pe care a păstrat-o din copilărie.

Alături de magistralii Helmuth Duckadam, Miodrag Belodedici, Adrian Bumbescu, Ilie Bărbulescu, Gavril Balint, Ladislau Boloni, Mihail Majearu, Marius Lăcătuș, Anghel Iordănescu, Marin Radu II, Anton Weissenbacher și Tudorel Stoica, în urmă cu trei decenii, Gabi Balint a obținut cea mai mare performanță a fotbalului românesc câștigând ”Cupa Campionilor Europeni”.

Anul trecut, Gabi Balint a decis să investească în satul natal şi să cumpere o casă săsească veche de un secol. Casa i-o dedică mamei sale, o săsoaică cu poveste de roman.

 

Sursa: libertatea.ro

Facebook Comments