Furturile din mașini capătă amploare

by Adrian Pavel

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale au identificat un tânăr de 18 ani, din Arad, care, în după-amiaza zilei de 6 decembrie a.c., folosind un corp dur, ar fi spart geamul portierei unui autoturism parcat pe strada Miron Costin, din care ar fi sustras o geantă cu documente personale și bunuri. Prin fapta sa, tânărul a cauzat un prejudiciu de aproximativ 2.000 de lei.

Ulterior, în urma investigațiilor efectuate și cu sprijinul jandarmilor arădeni, cel în cauză a fost depistat în zona Gării CFR Arad, pe numele său fiind dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Polițiștii continuă documentaarea activității infracționale a celui în cauză, acesta fiind bănuit de comiterea altor fapte de această natură, în municipiu.

PENTRU PREVENIREA FURTURILOR DIN AUTO,

POLIȚIA VĂ RECOMANDĂ :

  • NU lăsați la vedere, în interiorul mașinii, obiecte de valoare (telefoane mobile, dispozitive GPS, camere de filmat, laptopuri, portmonee, poșete), chiar dacă lipsiți pentru scurt timp;

  • NU lăsați la vedere (sau în torpedou) documente personale sau ale autoturismului;

  • În stațiile PECO, NU lăsați autoturismul neasigurat în timpul achitării contravalorii combustibilului;

  • NU lăsați geamuri deschise sau întredeschise dacă părăsiți autoturismul, chiar și pentru scurt timp;

  • Inscripționați numărul de înmatriculare al autoturismului pe obiectele ușor demontabile (casetofoane, oglinzi, baterie etc);

  • Asigurați-vă că portierele s-au închis atunci când părăsiți mașina și acționați închiderea centralizată.

Facebook Comments