FURSECURI DE POST CU STAFIDE

by Paula Craciun

Ingrediente: 125 g. făină, 125 g. margarină, 100 g. zahăr, 120 g. stafide, 2 linguri suc de portocale, esenţă de rom.

Mod de preparare:

Aşa se prepară fursecuri de post cu stafide. Se spală stafidele şi se lasă circa 2 ore într-o ceaşcă amestecată cu esenţă de rom. Apoi se încinge cuptorul la 180 de grade. Următorul pas pentru fursecuri de post cu stafide este faptul că se tapetează o tavă mare ( de la aragaz) cu hârtie de copt.

Margarina se freacă cu zahărul până ce amestecul devine cremos, se cerne făina şi se adaugă compoziţiei împreună cu sucul de portocale. Se amestecă bine. Se presară stafidele şi se amestecă uşor, cu o lingură de lemn sau spatulă. Se pun în tavă grămăjoare, cu o linguriţă, la depărtare de 2-3 cm între ele deoarce cresc la copt. Se coc cca. 12-15 min şi se scot imediat pe un platou. Poftă bună la fursecuri de post cu stafide.

Sursa: click.ro

Facebook Comments