„Furia Roja” a pus la respect campioana „en-titre” și merge în optimile EURO 2024

by Sorin Haut

Selecţionata Spaniei s-a calificat în optimile de finală ale Campionatului European de fotbal – EURO 2024, găzduit de Germania, după ce a învins Italia, campioana en titre, cu scorul de 1-0 (0-0), joi seara, pe Arena AufSchalke din Gelsenkirchen, în Grupa B.

Diferenţa în acest derby al competiţiei a fost făcută de autogolul lui Riccardo Calafiori (55), însă Spania a dominat jocul şi putea câştigat mult mai clar. Spania nu numai că şi-a asigurat prezenţa în faza următoare, dar a câştigat şi grupa.

Spania a încheiat meciul cu 8-1 la şuturi pe poartă, deşi Italia a căutat egalarea până la ultima fază, cu Donnarumma în careul advers. Italia va trebui să lupte pentru calificare cu Croaţia, în ultimul meci.

În celălalt meci al grupei, Albania şi Croaţia au încheiat la egalitate, 2-2, miercuri.


Ultimele meciuri din grupă vor avea loc pe 24 iunie, Croaţia – Italia (Leipzig, 22:00) şi Albania – Spania (Dusseldorf, 22:00).

Selecţionatele Danemarcei şi Angliei au terminat la egalitate, 1-1 (1-1), joi seara, pe Frankfurt Arena, într-un meci din Grupa C a Campionatului European de fotbal – EURO 2024, găzduit de Germania.

Englezii au marcat primii, prin Harry Kane (18), dar Morten Hjulmand (34) a restabilit egalitatea şi rezultatul menţine toate posibilităţile în această grupă.

În celălalt meci al grupei, Slovenia şi Serbia au terminat la egalitate, 1-1. Serbia a egalat in extremis, prin Luka Jovic (90+6), după ce slovenii au deschis scorul prin Zan Karnicnik (69).

Slovenia a fost la doar câteva secunde de a obţine prima sa victorie la EURO, însă în cele din urmă eforturile Serbiei de a egala au fost răsplătite, într-un meci tensionat, arbitrat de românul Istvan Kovacs.


Ultimele partide din grupă se vor juca pe 25 iunie, Anglia – Slovenia (Koln, 22:00) şi Danemarca – Serbia (Munchen, 22:00).

Vineri, 21 iunie

Slovacia – Ucraina (Düsseldorf) – ora 16:00

Polonia – Austria (Berlin) – ora 19:00

Olanda – Franța (Leipzig) – ora 22:00.

(agerpres)

Facebook Comments