Fundaşul brazilian Erico da Silva întăreşte apărarea „Bătrânei Doamne”!

by Sorin Haut

Nou promovata UTA face transferuri pe bandă rulantă și speră să fie surpriza plăcută a noului sezon de Liga 1. După ce i-a prezentat pe Ioan Hora, Neluț Roșu şi Vlad Morar, toți trei având în palmares titluri de campioni ai României, primul cu CFR Cluj, iar ultimii doi cu Viitorul Constanța, UTA a oficializat, astăzi, şi transferul fundaşului central brazilian Erico da Silva, 31 de ani. Noua achiziţie a UTA-ei este acomodată cu fotbalul românesc, el evoluând la “U” Cluj, Pandurii Târgu Jiu şi Astra Giurgiu, din 2012 încoace. Erico vine de la FK Sabail (Azerbaidjan), echipă cu care a jucat, în vara anului trecut și în Europa League, împotriva Universității Craiova. Brazilianul este un fotbalist polivalent, el putând evolua şi pe posturile de fundaş dreapta sau mijlocaş la închidere. “Nu mai are nevoie de nicio prezentare, un fotbalist cu mare experienţă în Liga 1 şi chiar şi în cupele europene, în ultimele trei sezoane a jucat în Europa League”, l-a caracterizat, pe scurt, impresarul Bogdan Apostu, cel care alături de Laszlo Balint lucrează pentru a forma la UTA un lot cât mai competitiv pentru Liga 1.

Erico da Silva: „Sunt sigur că vom face o treabă bună”

Sunt fericit că am ajuns aici, ştiu că avem suporteri mulţi şi un stadion frumos. Îmi era dor de ţară, de limba română şi până la urmă de fotbalul de aici. Îl cunosc pe Florin Ilie, cu care am jucat la Pandurii, dar încă nu am reuşit să văd vreun meci de-al UTA-ei, din sezonul trecut. Sunt sigur că vom face o treabă bună şi ne vom îndeplini obiectivul”, a spus Erico, la conferinţa de prezentare de astăzi, de la sediul clubului UTA. Laszlo Balint se bucură că a reuşit să mai întărească apărarea, dar promite că acesta nu va fi ultimul jucător nou din compartimentul defensiv:

Balint: „Aveam nevoie de un jucător cu experienţa şi calitatea lui”

Mă bucur că am reuşit să îl convingem pe Erico să ni se alăture, aveam nevoie de un jucător cu experienţa şi calitatea lui. Era imperios necesar să aducem un astfel de jucător în acest compartiment, pe care îl vom mai întări. Este foarte important să avem în această zonă concurenţă, stabilitate şi echilibru. Vor mai fi achiziţii în zilele următoare, pentru că vrem să aducem un plus de valoare şi experienţă lotului, care să ne ajute să facem faţă rigorilor Ligii 1. Vrem să aducem doar jucători români sau străini, cum este cazul lui Erico, familiarizaţi cu fotbalul nostru, pentru că timpul este foarte scurt până la începerea campionatului şi cei nou sosiţi au nevoie de integrare rapidă.”

Horaţiu Moldovan, portar şi opţiune U21 pentru UTA

UTA l-a prezentat astăzi şi pe portarul clujean Horaţiu Moldovan, născut în 1998, care se încadrează în regula U21. A mai trecut pe la Sepsi, Viitorul Pandurii şi ultima oară la Ripensia, portar cu experienţă de Liga 2 dar familiarizat şi cu Liga 1, de pe vremea când a fost în lotul celor din Sfântu Gheorghe: „Sunt fericit că am ajuns la o echipă de tradiţia UTA-ei, cu suporteri minunaţi, unii dintre cei mai frumoşi din ţară. Am simţit pe pielea mea cu Ripensia, la returul de la Arad, ce înseamnă să joci aici, practic publicul este al 12-lea jucător. Sunt conştient că am o concurenţă foarte mare, alături de doi portari valoroşi, când îmi vine şansa sper să profit la maxim„, a spus tânărul portar al echipei arădene.

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook Comments