Frontiera Curtici dă peste satelitul lui Hermannstadt, în barajul pentru Liga a III-a!

by Sorin Haut

Astăzi, la sediul FRF, a avut loc tragerea la sorţi a programului celei de-a doua etape a barajului de menţinere / promovare în Liga 3. Campioana județului Arad, Frontiera Curtici, a făcut parte din regiunea a şasea și avea trei variante de adversare din cadrul echipelor clasate pe ultimele două poziții în seriile de Liga 3-a, respectiv Industria Galda (județul Alba), Fortuna Becicherecu Mic (județul Timiș) și FC Hermannstadt 2 (județul Sibiu). Sorţii nu au fost foarte favorabili, a doua echipă a celor de la Hermannstadt contând pe o echipă tânără dar ambiţioasă, cu patru jucători care au bifat prezenţe chiar în Liga 1, printre care ex-utiştii Alex Oroian şi Călin Popescu.  Hermannstadt II este pregătită de fostul dinamovist, Dorin Zotincă şi a ocupat locul 9 în seri a şaptea, cu 15 puncte acumulate, la patru distanță de Jiul Petroșani, formația de pe locul 8. Prima manșă a barajului dintre Frontiera şi trupa de pe Cibin se va juca în județul Sibiu, pe terenul din Răşinari, duminică, 16 mai, de la ora 18, iar cea de-a doua peste o săptămână, adică pe 23 mai, la Curtici.

Cine va avea câştig de cauză: experienţa „grănicerilor” sau tinereţea sibienilor?!

Vă reamintim că echipa pregătită de Radu Anca a câștigat Turneul de desemnare a campioanei județene Liga 4 Arad, terminând la două puncte peste CS Socodor și la trei peste ACB Ineu. Curticiul are în componenţă jucători cu experiența primelor trei eșaloane, precum Norbert Varga, Alin Gligor, Alin Calvin Tombaye, Alin Mihai, Remus Avrămuțiu sau Petrică Huțanu.  Așadar, la prima vedere va fi un duel între o formație experimentată, cea curticeană și o veritabilă pepinieră a celor de la Hermannstadt. Sibienii ar putea primi întăriri la retur de la prima echipă, în condiţiile în care Liga 1 va fi încheiată până atunci. Cu atât mai grea misiunea Curticiului, care nu are ca obiectiv declarat promovarea în Liga a III-a. Mai jos aveţi toate meciurile de baraj rezultate astăzi la tragerea de sorți de la Casa Fotbalului:

Regiunea 1

Dinamo Bacău – Bradu Borca
CSM Pașcani – CSM Vaslui
AFC Odorheiu Secuiesc – Viitorul Liteni

Regiunea 2

ACS Team Săgeata – Avântul Valea Mărului
Sportul Chiscani – CSO Ovidiu
CS Făurei – CSM Fetești

*CSO Ovidiu are o sesizare din partea Departamentul Competiții al FRF către Comisia de Disciplină și Etică a FRF de îndeplinirea sau nu a condițiilor de participare. E posibil ca această echipă să nu primească dreptul să joace.

Regiunea 3

CSM Oltenița – Petrolul 95 Ploiești
Rapid Buzescu – Recolta Gheorghe Doja
Academica Clinceni 2 – Viitorul Domnești

Regiunea 4

CS Balotești – Real Bradu
Concordia Chiajna 2 – ACSM Codlea
AFC Băbeni – Kids Tâmpa Brașov

Regiunea 5

Universitatea Craiova 2 – Voința Lupac
Dunărea Calafat – Progresul Ezeriș
Viitorul Șimian – Minerul Costești

Regiunea 6

Industria Galda – Pobeda Star Bisnov
FC Hermannstadt 2 – Frontiera Curtici
Aurul Brad – Fortuna Becicherecu Mic

Regiunea 7

Rapid Jibou – Luceafărul Oradea
CS Ocna Mureș – CS Iernut
Progresul Șomcuta Mare – CSM Sighetu Marmației.

Facebook Comments