FRIPTURA DE PORC CU BERE

by Paula Craciun

Ingrediente: 1 kg carne de porc, 5 cepe, 1 catel usturoi, 3 linguri miere, 50 g unt, 500 ml bere neagră, cimbru, 100 ml ulei, sare, piper

Preparare:

Friptura de porc capătă un gust special atunci când adaugi bere. Iată cum poţi cea mai bună friptură la cuptor după o reţetă simplă!

1. Într-un vas, se topeşte untul şi se pun două cepe tăiate, peştişori şi usturoiul. Se potriveşte de sare şi piper, se toarnă berea şi se lasă pe foc circa 10 minute, până se reduce la jumătate.

2. Între timp, celelalte trei cepe se taie şi ele peştişori şi se pun în tava de copt. Carnea se sărează şi se piperează şi se unge din abundenţă cu ulei. Se aşază carnea peste ceapă şi se unge cu miere. Se dă la cuptor pentru o oră.

3. După acest timp se adaugă sosul de bere şi ceapă şi se lasă din nou la cuptor până ce şi ceapa şi carnea se rumenesc frumos.

4. După coacere, se mai lasă 10 minute înainte de a fi tăiată şi adusă la masă.

Sursa: Friptură de porc cu bere – Retete culinare – Romanesti si din Bucataria internationala http://retete.unica.ro/recipes/friptura-de-porc-cu-bere/#ixzz3T3JkyUL7

 

 

Facebook Comments