FRF a explicat de ce nu a funcționat sistemul VAR la meciul dintre FCU Craiova și UTA

by Sorin Haut

Sistemul VAR nu a funcționat la meciul pe care UTA l-a disputat ieri pe arena „Ion Oblemenco” din Craiova. FRF a explicat pe site-ul oficial motivele care au dus la lipsa asistenței video:

Având în vedere informațiile din mass-media referitoare la sistemul VAR la meciul FC U Craiova 1948 – UTA Arad, echipa de implementare VAR în România face următoarele precizări:

Partida din etapa a 22-a a Ligii 1 se dispută fără sistemul VAR din cauza unei probleme tehnice la instalația electrică.

Cele două mașini, carul de producție TV și mașina VAR, nu pot fi conectate la aceeași rețea electrică, așa cum este necesar pentru ca sistemul VAR să funcționeze.

În eventualitatea în care acest lucru s-ar fi făcut, ar fi existat riscuri mari de supraîncărcare electrică, ceea ce ar fi dus la defecțiunea echipamentului, dar și de electrocutare pentru responsabilii de partea tehnică.

Problema nu este una nouă și a fost semnalată și în trecut de echipa de implementare VAR administratorului de la stadionul “Ion Oblemenco”, dar situația nu s-a modificat.

Totodată, precizăm că cele două mașini, carul de producție TV și mașina VAR, sunt compatibile și au existat în trecut mai multe meciuri, pe alte stadioane, la care cele două vehicule au fost prezente și sistemul VAR a funcționat”.

 

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate