Franța și Italia, lovite de inundații masive

by Florian Popa

Inundațiile au făcut ravagii în Italia și Franța. Sunt afectate mai multe regiuni, scrie antena3.ro. Mai multe alerte meteo sunt valabile, marți, în mare parte din Europa. Meteorologii au emis avertismente pentru vânt puternic și furtuni.
Atenționările de vreme rea sunt valabile pentru nordul și sudul Franței, pentru întreaga peninsulă italiană, dar și pentru coasta Adriatică a peninsulei Balcanice.
În nordul Italiei, în Piemont și Lombardia, este cod roșu. Cu o zi în urmă, luni, cantități însemnate de apă au căzut în regiunea vecină Liguria.
Precipitațiile abundente au umflat râurile, care au depășit malurile, provocând inundații și alunecări de teren.
Localnicii au filmat cum apele dezlăntuițe au pus stăpânire pe drumuri și poduri. Mașinile au fost luate și ele de viituri.
În Franța, în zonele din sud și sud-est, inundațiile au intrat în casele oamenilor și le-au luat mașinile pe sus. Într-o singură zi au căzut cantități de apă cât pentru câteva luni.
Râurile au ieșit din matcă și au năvălit pe străzi, îngreunând traficul. Și circulația trenurilor a avut de suferit. Pomperii au fost nevoiți să intervină în nu mai puțin de 1.500 de situații, pentru a salva oamenii blocați în mașini sau pe cei care nu mai puteau ieși din case.

Facebook Comments