Franța îi va aduce un omagiu național lui Charles Aznavour

by Dana B.

Un omagiu naţional va fi adus vineri dimineaţa la Palatului Invalizilor din Paris îndrăgitului cântăreţ Charles Aznavour, care a decedat luni, la vârsta de 94 de ani, a anunţat marţi Palatul Elysée, citat de AFP.

La ceremonie va participa şi preşedintele francez, Emmanuel Macron, care va ţine un discurs în Curtea de onoare a Palatului Invalizilor.

Organizarea acestui omagiu solemn a fost dorită de mai mulţi responsabili politici, în semn de respect pentru legendarul muzician francez al cărui deces a trimis unde de şoc în întreaga lume.

Charles Aznavour a decedat luni dimineaţă din „cauze naturale”, în urma unei „insuficienţe cardio-respiratorii”, potrivit autopsiei realizate marţi.

În decembrie 2017, Franţa i-a adus un omagiu „popular” lui cântăreţului Johnny Hallyday, la care au participat sute de mii de oameni pe străzile Parisului şi în biserica Madeleine. Cu o zi înainte, pe 8 decembrie, un omagiu naţional a fost adus în Curtea de onoare a Palatului Invalizilor scriitorului şi academicianului Jean d’Ormesson, decedat la vârsta de 92 de ani.

Moartea lui Charles Aznavour a provocat un veritabil val de şoc în Armenia, de unde era originară familia cântăreţului. Un omagiu îi va fi adus artistului şi cu ocazia vizitei lui Emmanuel Macron la Erevan, pe 11 şi 12 octombrie, la Summitul Francofoniei.

 

Sursa: agerpres.ro

Facebook Comments