Fotografie spectaculoasă, surprinsă de un fotograf specializat în zoologie

by Cristian Dobre

O imagine spectaculoasă şi foarte rară – un leu de mare care a căzut accidental în gura larg deschisă a unei balene cu cocoaşă – a fost surprinsă pe peliculă de un fotograf specializat în zoologie, care a considerat că evenimentul reprezintă „un moment unic în viaţă”, informează AFP, citată de Agerpres.

Chase Dekker, care este şi biolog marin, a realizat această fotografie pe 22 iulie de pe o ambarcaţiune ce lua parte la o expediţie de observare a balenelor din Oceanul Pacific, în largul golfului Monterey din California.

„Am văzut multe lucruri complet nebuneşti, dar niciodată aşa ceva„, a declarat fotograful în vârstă de 27 de ani, care a devenit pasionat de fotografierea animalelor din sălbăticie în urmă cu un deceniu.

El a explicat pe Instagram şi în câteva interviuri că în acea zi reperase un grup de balene cu cocoaşă care vânau bancuri de anşoa. La un moment dat, un leu de mare ghinionist care înota în apropiere nu a putut să se îndepărteze la timp şi a sfârşit prin a ajunge în interiorul gurii uneia dintre balene. Acţionând imediat butonul aparatului său de fotografiat, Chase Dekker a imortalizat pe peliculă acea scenă rară.

Eram în extaz. Tocmai captasem în imagini un moment pe care nu îl voi revedea, probabil, niciodată”, a declarat fotograful.

Balena cu cocoaşă, care se hrăneşte doar cu krill şi cu peşti de dimensiuni mici, nu şi-a închis totuşi maxilarele peste trupul impunătorului leu de mare, care a putut astfel să scape nevătămat.

„Acel leu de mare a trăit cu adevărat experienţa lui Iona”, a comentat Chase Dekker pe Instagram, făcând trimitere la celebra poveste biblică a profetului cu acelaşi nume.

Sursa: agerpres.ro

Facebook Comments