(FOTO) Ziua Eroilor a fost marcată cum se cuvine la Șepreuș

by Sida Voicu

 

Cu ocazia sărbătorii Înălțarea Domnului, se celebrează și Ziua Eroilor neamului românesc. Cu această ocazie, în comuna Șepreuș a avut loc comemorarea eroilor căzuți la datorie  în primul și al doilea război mondial, precum și la rebeliunea din 1949, de la Șepreuș. În memoria acestora au fost ridicate parastase și a fost oficiată o slujbă de pomenire de către părintele paroh. La acest eveniment au participat cetățeni din comună, reprezentanți ai instituțiilor, copii de la școală, care au prezentat un frumos program de poezii și cântece patriotice.

Primarul Ioan Pintean a ținut să le mulțumească celor prezenți la această săbătoare, în special șepreușenilor care au venit de la biserică într-un frumos alai. La troița eroilor au fost depuse coroane din partea Unității Militare din Șepreuș, din partea Ministerului de Interne, a Consiliului local și primăriei, a școlii și a Bisericii Ortodoxe din Șepreuș.

Cu acest prilej, am discutat cu domnul primar Ioan Pintean despre realizări, contracte semnate, obiective de investiții cuprinse pe lista de finanțare prin programul Anghel Saligny și obiective depuse pentru finanțare.

Iată care sunt aceste realizări:

– Modernizare carosabil drumul comunal DC 133 Șepreuș-Apateu, finanțare prin CJA în valoare de 1.068.368 lei.

– Modernizare străzi în comuna Șepreuș, 11,2 kilometri, finanțare prin PNDL în valoarea de 8.660.942 lei.

– Reabilitare Școală gimnazială Mihai Veliciu și exrindere cu grupuri sanitare și centrală termică.

– Achiziționare autospecială pompieri.

– Amenajare teren sintetic la Școala Gimnazială Mihai Veliciu.

– Construire casă mortuară Șepreuș.

– Amenajare parcare la școala gimnazială din Șepreuș.

– Reabilitare, modernizare și extinde la școala gimnazială și grădinița din Șepreuș.

– Amenajare trotuare de beton în comuna Șepreuș.

– Construire alee pavată cimitir.

– Amenajarea parcului din fața Primăriei Șepreuș.

– Modernizarea iluminatului public în localitatea Șepreuș.

– Întabularea gratuită prin Programul național de Cadastru și Carte Funciară.

Domnul primar ne-a precizat că în plus are contracte semnate pentru o serie de investiții: reabilitare dispensar medical, reabilitare clădire administrativă, modernizarea iluminatului public, etapa a II-a, reabilitare termică la sala de sport din localitatea Șepreuș.

De asemenea, alte obiective sunt prinse pe lista de finanțare pe Anghel Saligny: extindere rețea de apă în comuna Șepreuș, canalizarea menajeră, modernizare drum comunal DC 124, Șepreuș – Satu Nou.

În plus, sunt și alte proiecte depuse pentru finanțare: stație de încărcare pentru vehicule electrice, reabilitarea și modernizarea complexului sportiv din Șepreuș.

Sida Voicu

 

Facebook Comments