(FOTO) Zilele comunei Moneasa – o nouă ediție reușită a avut loc în weekend

by Sida Voicu

Duminică, 12 mai, a avut loc Sărbătoarea comunei Monesei, care s-a desfășurat în locația Teatrului de vară, unde cu o zi înainte a avut loc un alt eveniment la care noi nu am luat parte.
– Cum de ați schimbat data sărbătorii, domnule primar Nuțu Ioan Herbei?
– Păi, în 13 mai 1886, Moneasa a obţinut de la Ministerul de Interne Imperial de la Viena statutul de staţiune balneară. Aici găsim relaxare, odihnă și tratament. Oricum, Perla Apusenilor rămâne la locul ei, a fost, este și va fi o frumoasă stațiune. Parcul s-a refăcut după furtuna din septembrie 2018, când a pus totul la pământ. Deci putem spune că am modernizat parcul cu această ocazie. Cei care au vizitat și vizitează stațiunea noastră spun că arată mult mai bine acum. Ați văzut și locul amenajat pentru copii cum arată, păcat că nu avem susținere și din partea altora să ajute stațiunea.
– Am văzut că ați avut organizat un program artistic foarte bogat în folclor, cu artiști din mai multe zone.
– Da, așa este la Moneasa întotdeauna au fost organizate activități culturale, artistice, iar cei care participă n-o să mai uite niciodată. La toată această activitate, s-a implicat primăria și consiliul local.

Cu această ocazie, primarul a salutat publicul prezent la această sărbătoare a comunei, pentru prezența atât de mare care s-a putut vedea atât în stațiune, cât și în grădina de vară și în parc, dar mai ales la tarabe unde ai putut găsi tot ce ți-a poftit sufletul, dar să fi avut pungulița plină.
„Când vin la Moneasa am o zi mare de satisfacție, întâlnesc oameni cu suflet mare, omenoși și respectuoși, în această comunitate“, a precizat deputatul Mihai Fifor, prezent la eveniment.
Pe această scenă au fost prezenți Ansamblul Drușcelele din Bârsa, însoțit de tânără solistă de muzică populară Roberta Tomșa. Au mai urcat pe scenă Ansamblul Țării Zărandului din Sebiș, prezent a fost și Junii Cetății Dezna, Formația Popular Music, cu solista Emma Crișan și Mădălin Pojega, Gabriel Stoica și formația Răzvan Cristea, soliștii instrumentiști Iancu Mădălin Andrei și Oana Flavius. Iar invitați speciali au fost renumita solistă de muzică populară Nicoleta Voica și bihoreana Otilia Haragoș, cu formația Stângaciu, iar prezentarea programului a fost făcută de către domnișoara Cosmina Brădean. Înainte de începerea programului, doamna Nicoleta Voica a ținut să facă o precizare prin presă: „Pot spune că am fost prin toată lumea și am văzut și bune și rele, dar vă rog să mă credeți că am venit cu o zi înainte de a începe acest eveniment, dar vă spun cinstit că ce curățenie am văzut în această stațiune vă rog să mă credeți că am rămas fără cuvinte. Măi, în această stațiune nu ai nevoie de medicamente, aici te menține aerul, curățenia și liniștea în viață“.
Ca de obicei la Moneasa toate activitățile culturale sunt la înălțime, a precizat edilul șef Ioan Nuțu Herbei.

Sida Voicu

Facebook Comments