(FOTO) ”Unic din prima secundă”. Sute de arădeni au mărșăluit pentru viață

by Dana B.

Sute de arădeni au mărșăluit astăzi, 23 martie, pentru viață. Au mărșuluit pro-viaţă, pro-copil și contra-avort pentru a trage un semnal de alarmă asupra unei realități care ne pune în față niște statistici cel puțin îngrijorătoare: ”42 de milioane de copii au fost avortați în întreaga lume în anul 2018, iar în România,  în perioada ianuarie-septembrie 2018,  44.000 de copii nu au mai apucat să vadă lumina zilei”, conform organizatorilor.

Începând cu ora 12.00, arădenii adunați  în Piața ”Avram Iancu” au asistat la un scurt program artistic oferit de copiii de Școala ”Sfântul Nicolae”  și cei ai corului de la Catedrala Veche. Copii care au reamintit celor prezenți că făcând alegerile potrivite  s-ar putea bucura de ”o lume minunată în care veți găsi numai copii/ O lume cu mult soare și mii de jucării…”

De aici s-a plecat în marș spre Spitalul Matern unde au rostit o rugăciune, au aprins lumânări pentru copiii nenăscuți, marșul continuându-se pe centru până la Catedrala Arhiepiscopală ”Sfânta Treime” de la Podgoria.

Aradul se află la a VIII-a ediție consecutivă a Marșului pentru viață, organizat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului  Timotei , Arhiepiscopul Aradului, de către Arhiepiscopia Aradului împreună cu Asociația Filologos Arad.

”Avortul ucide”, ”Ocrotiți viața”, ”Bărbații adevărați aleg viața”, ”Viața înseamnă dragoste”, ”Avortul este crimă împotriva umanității”, ”Mamă, îți mulțumesc că trăiesc!”, sunt doar câteva dintre mesajele celor care au mărșăluit pentru viață, într-o zi de 23 martie a anului 2019.

Facebook Comments