(FOTO) Se sfințește pictura Catedralei ”Sfânta Treime” din Arad. Programul evenimentului

by Dana B.

Pictura Catedralei Arhiepiscopale ”Sfânta Treime” din Arad se va sfinți în data de 09 decembrie 2018, în prezența IPS Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului.

Această sfințire este cu atât mai importantă cu cât ea are loc chiar în Anul Centenarului, fiind cel mai probabil unul dintre cele mai importante evenimente care vor marca, pe plan local, împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire.

„Este un edificiu în construcția căruia am fost implicați cu toții. Este, deci, împlinirea tuturor că avem un locaș de închinare de asemenea manieră, care are menirea de a fi de trebuință tuturor credincioșilor Aradului și nu numai. Este un loc de reculegere înfrumusețat cu sufletele celor care s-au ostenit, atât a celor vii, cât și a celor care au trecut în Împărăția lui Dumnezeu”, a declarat Înaltpreasfințitul Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, la lansarea volumului Catedrala Arhiepiscopală „Sfânta Treime” din Arad, scris de părintele Simion Mladin, eclesiarhul acestei catedrale și coordonatorul principal al lucrărilor de construcție a acesteia.

Programul evenimentului: 

9.30-10.00 – Slujba sfinţirii picturii din Catedrala Arhiepiscopală, de către IPS Părinte IOAN, Mitropolitul Banatului, împreună cu un  sobor de ierarhi, preoţi şi diaconi.

10.00 -12.00 – Sfânta Liturghie Arhierească

17.00 – Vecernie şi Concert de colinde la Catedrala Arhiepiscopală, interpretate de Corul Catedralei.

Facebook Comments