(FOTO) Procesiune cu moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur, la catedrala ”Sfânta Treime” din Arad

by Dana B.

Catedrala ”Sfânta Treime” din Arad s-a dovedit a fi neîncăpătoare în această seară pentru sutele de credincioși care au dorit să participe la procesiunea cu moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur sărbătorit mâine, 13 noiembrie.

Începând cu orele 17.00 a început slujba Vecerniei cu Litie la care au participat, pe lângă un sobor de preoți și diaconi, Preasfințitul Emilian Crișanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Aradului și Înaltpreasfințitul Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului. La finalul slujbei, Preasfințitul Emilian Crișanul a ținut un impresionant cuvânt de învățătură în cadrul căruia a evocat personalitatea marcantă și viața Sfântului ale cărui învățături despre monahism și familia creștină sunt de mare actualitate chiar și acum, după 1600 de ani de la mutarea sa în veșnicie. Făcând legătura cu parabola Samarineanului milostiv, citită astăzi la Sfânta Liturghie, și acest ”ambasador al săracilor” care este Sfântul Ioan Gură de Aur, Preasfințitul a îndemnat credincioșii la mai multă grijă în folosirea cuvintelor, încercând fiecare după putință dacă nu să le transforme în ”aur” măcar să nu provoace răni, iar asemeni samarineanului să încerce a avea inimi de aur prin bunătate și disponibilitatea în a ajuta fără a ține cont de diferențele sociale, culturale sau de religie. De asemenea, acesta a mulțumit Înaltpreasfințitului Timotei pentru purtarea de grijă deosebită prin aducerea în mijlocul arădenilor a părticelelor din moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur.

După încheierea cuvântului de învățătură, racla cu moaște a fost scoasă din catedrală și purtată de sobor, alături de credincioși, în procesiunea care s-a finalizat prin deschiderea raclei și așezarea acesteia în mijlocul catedralei, unde vor rămâne spre închinare timp de trei zile.

Mulțimea de credincioși s-a putut, astfel, bucura de binecuvântarea ”întâlnirii” cu Sfântul Ioan Gură de Aur prin închinarea la moaștele acestuia.

Facebook Comments