(FOTO) Premii pentru tinerii artiști din parohia Cintei

by Dana B.

În Parohia Cintei s-a desfășurat duminică, 11 decembrie, 2016, o manifestare dedicată educației religioase a tineretului astăzi. Manifestarea s-a bucurat de sprijinul Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului și de buna găzduire a părintelui paroh Nicu Breda. Cateheza liturgică s-a îndreptat spre raportul dintre Euharistia pe care o celebrăm și viața noastră, ca Biserică și ca fiecare creștin.

Cum trăim Euharistia? Când mergem duminica la Liturghie, cum o trăim? Este numai un moment de sărbătoare, este o tradiție consolidată, este o ocazie pentru a ne întâlni sau pentru a ne simți mai bine psihologic, sau este ceva mai mult? Există semne foarte concrete pentru a înțelege cum trăim toate acestea, cum trăim Euharistia. Semne care ne spun dacă noi trăim bine și autentic Euharistia sau nu o trăim atât de bine și autentic. Unul dintre indicii este modul de a-i privi și de a-i considera pe alții. În Euharistie, Hristos realizează mereu din nou dăruirea de Sine. Toată viața Sa este un act de totală împărtășire de Sine din iubire, de aceea Lui îi plăcea să stea cu ucenicii și cu persoanele pe care avea ocazia să le cunoască. Aceasta însemna pentru El să împărtășească dorințele lor, problemele lor, tensiunile din sufletul lor și din viața lor. Ori noi, când participăm la Sfânta Liturghie, ne întâlnim cu persoane de toate felurile: tineri, bătrâni, copii, săraci și bogați, din zonă și străini, însoțiți de rude și singuri… Însă Sfânta Euharistie pe care o celebrăm sau la care participăm ne face să îi simțim pe toți cu adevărat ca semeni? Face să crească în mine capacitatea de a mă bucura cu acela care se bucură și de a plânge cu acela care plânge? Mă determină să merg spre cei săraci, spre cei bolnavi, spre cei marginalizați? Mă ajută să recunosc în ei fața lui Iisus? Noi toți mergem la Liturghie pentru că îl iubim pe Iisus și vrem să ne împărtășim, în Euharistie, de pătimirea și învierea Sa. Dar îi iubim, așa cum vrea Iisus, pe acei de lângă noi?

Premii pentru tineri artiști din Cintei
 
Copii și tineri artiști din Parohia Cintei au fost premiați duminică, 11 decembrie, 2016, cu diplome închinate Sfântului Ierarh Antim Ivireanul, pentru rezultate obținute la manifestări cultural-artistice naționale derulate în acest an calendaristic, evenimente ce au promovat valențele tradiței populare, etnografice și de teatru în rândul celor mici și a tinerilor de astăzi. Manifestarea s-a desfășurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, și a fost coordonată de Părintele Paroh Nicu Preda. Ne încredem în capacitățile tinerilor și în dorința lor de a dezvolta valorile pozitive ale lumii, tinerii fiind „străjerii dimineții” și „exploratorii viitorului”. Avem nădejdea că ei nu vor da înapoi să scoată din izvorul energiei divine al vieții Bisericii lumina pentru a realiza transformările necesare. Dragi tineri să nu vă fie frică de Hristos! El nu ia nimic și dăruiește totul. Cel care i Se dăruiește primește infinit mai mult. Da, deschideți, deschideți larg porțile lui Hristos și veți găsi viața adevărată.

Arhim. Teofan Mada, vicar eparhial

Facebook Comments