(FOTO) Povestea Crăciunului, rescrisă de Alexandra Timar pentru mii de copii și bunici din Arad, Vaslui, Satu Mare, Maramureș și Timiș

by Dana B.

Povestea Crăciunului, rescrisă de Alexandra Timar pentru mii de copii și bunici din Arad, Vaslui, Satu Mare, Maramureș și Timiș. Și ce Poveste! Și ce Oameni! Și ce Minune!

Dacă în urmă cu mai bine de o lună aveam să dăm glas întrebării întrebărilor și emoției emoțiilor celor mai cele dintre cele mai cele, ”Oare vine Moș Clășun?” , astăzi, cei câteva mii de copii și bunici care parcă nici nu îndrăzneau a o rosti cu voce tare, din motive mai mult decât evidente, au aflat răspunsul!

Moș Crăciun chiar există și i-a adunat în jurul sacului său pe unii dintre cei mai frumoși și inimoși oameni care au reușit să facă dovada unei conlucrări atât de frumoase, încât nu credem că exagerăm când spunem că pe lângă reînvierea Spiritului Crăciunului chiar și în cele mai reținute inimi, au reușit să pună o frumoasă și atât de binevenită amprentă asupra României Centenare. Și asta tocmai pentru că această campanie a făcut ca granițele să dispară, aducându-i la un loc pe românii de pretutindeni. Țara Galilor, Anglia, Italia, Belgia, Germania, Austria, Franța au purtat în această lună suflet românesc și, cu siguranță, povestea fiecăruia dintre cei implicați în campania ”Adoptă o scrisoare” și ”Crăciun pentru bunici” inițiată de arădeanca Alexandra Timar, ar putea însufleți filele unei Cărți a Neamului…

”Știu cum e să nu poți visa la altceva de Crăciun, decât, poate, la o mâncare mai bună și tocmai de aceea vreau ca din puținul meu să trimit celor de acasă…”

”Nu am mult, însă din ce am pot aduce zâmbetul pe chipul unui copil…”

”Nu mai am bunici. Trimițând ceva unor bunici aflați în singurătate, mă face să mă simt mai aproape de ai mei…”, și sunt doar o picătură din oceanul mărturiilor celor care au ”adoptat” o scrisoare sau un bunic.

Deși, inițial, campania dorea să pună zâmbetul pe chipul a 1.000 de copii și 500 de bunici, s-a ajuns ca, într-un final, cei care au avut un Ajun de Crăciun mai bun să depășească 3.000 de copii și 1.500 de bunici. Și pentru a putea ”măsura” cumva munca titanică din spatele acestei mașinării a binelui, încercați, într-un exercițiu de imaginație, să adunați la un loc peste 4.500 de oameni. Și după ce reușiți asta, puneți-le câte un pachet în brațe!

Deci? Da, asta înseamnă inițiativă, încredere, determinare, oameni dispuși să facă voluntariat în timpul de după serviciu, oameni care au pus la dispoziție spații de depozitare, oameni care să aleagă a face o faptă bună în locul câștigului personal prin asigurarea transportului coletelor… Oameni!

Nu vă imaginați, însă, că totul a fost roz! Au fost persoane care au renunțat la scrisori, persoane care au uitat să asigure transportul promis, persoane care au spus ”pas” pe ultima sută de metri, însă toate astea nu au făcut altceva decât să scoată la suprafață nervi de oțel, hotărâți a repara ceea ce alții au stricat. Și totul a ieșit, la final de campanie, ca la carte.

Ce a însemnat Campania ”Adoptă o scrisoare” și ”Crăciun pentru bunici” pentru Alexandra Timar?

Pur și simplu nu știu cum, unde și când a zburat timpul, astfel încât astăzi să ne aflăm în punctul cel mai frumos al campaniei care poate fi descris printr-un singur cuvânt: Bucurie! A fost o perioadă solicitantă, plină de emoție, iar tot ceea ce mă pot întreba acum este ce am făcut să merit să am în preajma mea atâția oameni frumoși…

Spiridușii voluntari au gestionat totul într-un mod impecabil și vă spun cu toată sinceritatea că toți sunt mai mult decât pregătiți să organizeze campanii pe cont propriu, dacă își doresc asta, în viitor. Am avut momente grele toți, când poate ne-am gândit ca e prea mult, prea obositor sau ne-am întrebat dacă merita tot efortul, daaaar de fiecare dată ne-am ridicat și am continuat convinși fiind că facem ceea ce trebuie. Avem toți super familii care au înțeles activitatea noastră și mai ales absența noastră în perioada asta, ne-au susținut cum au putut mai bine să ajungem în acest punct, lucru pentru care le mulțumesc cu tot sufletul.

Ca de fiecare dată și în această campanie am întâlnit oameni buni, frumoși, sinceri și am legat prietenii frumoase care sunt convinsă ca vor dăinui mult timp de acum înainte. La un moment dat mă gândeam să vă povestesc câte emoții există când se împart cadourile, dar nu știu să exprim trăirile beneficiarilor cum ar trebui, așa că o să las pozele să vorbească în locul meu.

Campania aparține în egală măsură organizatorilor, donatorilor, voluntarilor și sponsorilor. Nu ne oprim aici, împreună o să mai facem multe lucruri frumoase, știu sigur asta!

Vă mulțumesc tuturor celor care ați donat, împreună am reușit această minune!

Și mulțumesc familiei mele, fără de care nu aș fi avut mijloacele necesare desfășurării acestei campanii! Cu siguranță, acolo Sus, cineva mă iubește tare…”

O parte din Povestea Crăciunului, rescrisă de Alexandra și spiridușii ei pentru câteva mii de copii și bunici din Arad, Vaslui, Timiș, Satu Mare și Maramureș vă lăsăm să o descoperiți singuri din imaginile de mai jos. Imagini în care veți regăsi spiriduși, bunici, copii, emoții, lacrimi… exact ingredientele necesare acestei frumoase Povești care, până la urmă, nu face altceva decât ca Ieslea Nașterii Mântuitorului să fie mai caldă, mai luminoasă și mai primitoare…

Crăciun cu Bucurie tuturor!

Facebook Comments