(FOTO) Peste 40 de tineri din Pecica, prezenți la nunta Principelui Nicolae

by Dana B.

”Nuntă Regală în România Centenară!” este, cel mai probabil, titlul care a ținut prima pagină a ziarelor și, ce este cel mai important, a ajuns la sufletele celor mai mulți români care au așteptat acest moment ca pe acel ”ceva” de care să își sprijine cele mai ascunse dorințe legate de unitate, demnitate și decență. România avea nevoie de acest moment!

Imnul Regal, cântat de tinerii din Pecica la nunta Principelui Nicolae

Cum șansele ca arădenii noștri din Pecica să nu fie prezenți la acest eveniment erau aproape de zero, nu am fost deloc surprinși să îi vedem în transmisiile televizate de la Sinaia. Ai noștri, tineri, frumoși și parte a unui eveniment istoric: nunta nepotului Regelui Mihai!

Aflați la capătul unui drum deloc ușor, început în zorii acestei zile, cei 50 de arădeni (39 de copii, 4 profesori, 2 părinți și simpatizanți și susținători ai monarhiei printre care îi amintim pe domnii Octavian Miclea, Vasile Chifor și Petru Antal, primarul orașului Pecica, precum și Pali Sinka si Daniel Zaharia membrii echipei foto/video a corului și doamna Olivia Șiclovan, președintele părinților copiilor din cor) au spus ”Prezent!” chiar dacă pentru asta au parcurs peste 500 de kilometri. Și, spunem cu mândrie, arădenii noștri nu au fost doar parte a miilor de oameni adunați la Sinaia și asta pentru că cei 39 de copii care alcătuiesc corul ”Cantus Mundi” din Pecica au făcut ca momentul să fie unul cu atât mai special cu cât ei au intonat ”Imnul Regal”, ”Mulți ani Trăiască”, ”Luncile s-au deșteptat” și ”Rapsodia 1 de Enescu”, sub atenta supraveghere și îndrumare a domnului profesor Alexandru Zaharia.

Sunt deosebit de bucuros că am putut participa la cununia religioasă a ASR Principele Nicolae. A fost un eveniment istoric la care Corul de Copii „Cantus Mundi” din Pecica, format din elevii Liceului Teoretic „Gheorghe Lazăr” si ai Clubului Copiilor Pecica a interpretat mai multe cântece, fiind aplaudat de toţi cei prezenți. M-a impresionat atmosfera caldă creată de monarhiștii sosiţi din toată ţara, evenimentul având un aer cu adevărat regal.”, a declarat primarul orașului Pecica, domnul Petru Antal.

Întrebat cum au fost copiii, care le-a fost starea de spirit în timpul acestui eveniment, domnul profesor Alexandru Zaharia a mărturisit, la rându-i emoționat, că: ”A fost un moment cu totul special, iar copiii au dat dovadă de un entuziasm pe care îl intuiam, dar nu ca fiind la această intensitate. Emoționați și fericiți în același timp. Conștiincioși în învățarea cântecelor și bucuroși peste măsură, cântând ‘O! Doamne Sfinte, /Ceresc Părinte, /Întinde a Ta mână/Pe Ţara Română!’. Un moment pe care, cu siguranță, nu îl vor uita prea curând.”

Cum, de altfel, toți românii uniți sub acel binecuvântat ”Nihil Sine Deo” nu vor uita această zi. Nuntă Regală în România Centenară.

Și… cum ai noștri sunt la această oră încă pe drumul spre casă nu putem decât să le urăm ”Drum bun!” și să ajungă cu bine.

 

Credit foto: Pavel Sinka

 

Facebook Comments