(FOTO) Pe plaja lacului Ghioroc s-a deschis Centrul Național de Informare și Promovare Turistică

by Andreea Radu

Consiliul Județean Arad a lansat programul „Turism în Podgoria Miniș-Măderat“, un program care își propune dezvoltarea turismului în zona viticolă a Aradului. În acest context, sâmbătă, pe plaja lacului Ghioroc s-a deschis și Centrul Național de Informare și Promovare Turistică. La acest eveniment, alături de conducerea Consiliului Județean Arad au participat și europarlamentarul Gheorghe Falcă, primarii din Ghioroc, Covăsânț, Șiria și Vladimirescu, investitori în turism, agenți economici, proprietari de crame, dezvoltatori de proiecte în turismul arădean.

„Ghiorocul a devenit una dintre cele mai apreciate destinații de vară din județul Arad, în ultimii ani. Am gândit acest proiect împreună cu administrație locală, cu primarul Corneliu Popi-Morodan, un proiect în care am investit sume importante pentru infrastructură, pornind de la ideea că orice proiect de dezvoltare trebuie să plece de la infrastructură bună. Felicit administrația locală, pe domnul primar Corneliu Popi-Morodan și invit arădenii să petreacă vara pe Litoralul Vestului“, a declarat președintele CJA, Iustin Cionca.

„Am dat încredere unor oameni să vină să investească aici, pentru că acesta este rolul nostru, al administrației locale. Felicitări domnului primar, pentru ceea ce a realizat“, a spus vicepreședintele Ionel Bulbuc.

Primarul Corneliu Popi-Morodan a vorbit despre proiectul turistic început în urmă cu 10 ani: „Sunt bucuros că un proiect pe care l-am început în urmă cu 10 ani are rezultate atât de frumoase. Am muncit mult, dar acum se văd roadele muncii noastre. În 2016 am început demersurile pentru a face din comuna noastră Ghioroc o localitate turistică, iar în anul 2020 am obținut titlul de Stațiune Turistică de Interes Local. Acum putem beneficia de accesarea de fonduri europene pe care ne-o acordă statutul de stațiune și clar vom face acest lucru, pentru că tot ce s-a făcut până acum a fost din fonduri locale și fonduri obținute de la Consiliul Județean. Ne bucurăm deja că suntem cunoscuți sub numele de Litoralul Vestului și așteptăm ca turiștii să ne viziteze. Anul trecut am avut peste 130.000 de turiști, dintre care peste 50% sunt din afara județului. Sperăm că vara acesta, la cea de-a XII-a ediție, în cele 12 weekenduri cu diverse activități, dintre care Spuma Party sau Color Fight, cele mai apreciate, numărul turiștilor să treacă de 150.000! Vă așteptăm să petreceți alături de noi o vară frumoasă!”

Valentin Bot, primarul comunei Șiria, Mihai Mag, primarul comunei Vladimirescu, Marius Oneț, primarul comunei Covăsânț, dar și consilierul județean Garofița Popa, președinte al GAL-ului Podgoria Miniș-Măderat au ținut să felicite administrația locală și cea județeană, pentru investițiile realizate în ultimii ani în zona lacului Ghioroc.

Sida Voicu

 

Facebook Comments