(FOTO) ”Orice copil merită o zi de naștere!”. Sute de arădeni au mărșăluit ”pentru viață”

by Dana B.

Pentru al şaptelea an consecutiv, Aradul spune ”Avortul ucide!” prin alăturarea la celelalte localităţi din țară în care s-a desfăşurat „Marşul pentru viaţă”, o manifestare pro-viaţă, pro-copil și contra-avort.

Astfel, astăzi, 24 martie 2018, începând cu orele 13.00, sute de arădeni au plecat în marș din Piața ”Avram Iancu” spre Secţia de Obstetrică Ginecologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad unde au rostit o rugăciune, marșul continuându-se pe centru până la Catedrala Arhiepiscopală ”Sfânta Treime” de la Podgoria. Aici au fost întâmpinați de mai mulți preoți și de Preasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului care a rostit un cuvânt de învățătură și totodată a mulțumit tuturor celor prezenți pentru această manifestare de susținere a vieții încă nevăzute. Cu pancarte pe care se putea se putea citi ”Avortul ucide”, ”Ocrotiți viața”, ”Bărbații adevărați aleg viața”, ”Viața înseamnă dragoste”, ”Avortul este crimă împotriva umanității”, ”Mamă, îți mulțumesc că trăiesc!” și ”Orice copil merită o zi de naștere”, arădenii participanți la marș au rostit împreună, în fața catedralei, rugăciunea ”Tatăl nostru”, iar după cuvântul Părintelui Arhiepiscop, rugăciunea ”Apărătoare Doamnă”.

Activitățile care sprijină viața și prețuirea pentru viață sunt o datorie de onoare pentru o societate care vrea să se dezvolte, să ducă mai departe și să îmbogățească ceea ce a primit de la generațiile anterioare. O lume pentru viață este o lume firească”, au declarat organizatorii marșului.

Tot astăzi și alte localităţi din judeţ au organizat evenimente similare, ”Marşul pentru viaţă” fiind organizat şi la Lipova, Săvârșin, Pâncota, Ineu, Sebiș, Gurahonț, Sântana, Chișineu Criș, Curtici şi Pecica.
Facebook Comments