(FOTO) Finalizarea Palatului Copiilor, încă o păcăleală marca Falcă. Pe șantier bate vântul

by Florian Popa

Dacă se pricepe la ceva „ioroparlamentarul“ Gheorghe Falcă, atunci la povești vânătorești e profesor universitar, probabil de la el a învățat și primarul bormașină, Călin Bibarț. De dimineața până seara, de 20 de ani de când e în funcții importante, Falcă s-a ocupat în marea parte a timpului de politică și mai puțin de administrație. Din cauza asta și arată Aradul în halul în care arată și a rămas mult în urma Oradiei sau Timișoarei.

O gogoașă servită arădenilor e și Palatul Copiilor, pe care după preluarea guvernării Falcă promitea să-l finalizeze. Ba chiar în luna februarie, același Falcă ne spunea că a obținut mai mulți bani de la Ministerul Educației, în urma unei întâlniri cu ministrul Monica Anisie. „Am reușit să obținem o suplimentare considerabilă de fonduri pentru finalizarea clădirii Palatul Copiilor, știind că este un proiect important pentru arădeni, care stagnează de multă vreme“, spunea Falcă în februarie.

Că nu putea obține acei bani, până la o eventuală rectificare, care încă nu a avut loc, e la mintea cocoșului, iar sumele considerabile despre care vorbește Gheorghe Falcă se văd și pe șantierul de pe strada Miron Costin, unde bate vântul. Cu greu am găsit un muncitor, care se adăpostea de caniculă, în rest, nicio mișcare, niciun zgomot care să-ți creeze impresia că se lucrează. Iar clădirea este la ani lumină de a fi finalizată, după modul în care s-a lucrat până acum.

Dacă lucrurile ar fi stat cum povestea Falcă, în 8 luni de guvernare liberală, clădirea ar fi trebui să ajungă aproape de final. Dacă nu aveam de a face cu o nouă minciunea politicianistă. Dar suntem convinși că fostul primar va găsi imediat alți vinovați pentru faptul că acest proiect este blocat. Pe guvern nu poate de vina, pentru că e liberal, pe firma de casă care execută lucrarea, de asemenea nu poate arunca măgăreața, așa că a rămas PSD. Inventează el ceva, ca să scape de răspundere, în timp ce micii arădeni nu vor beneficia nici în acest an, nici la anul de această nouă locație, pentru Palatul Copiilor.

Facebook Comments