(FOTO) Felnăcanii au îmbrăcat din nou straie populare, la zi de sărbătoare

by Andreea Radu

Peste 200 de persoane au participat luni, la Felnac, în a doua zi de Rusalii, la un eveniment cultural deosebit, inspirat denumit: „În straie populare – la zi de sărbătoare”. Îmbrăcați în costume populare, locuitorii Felnacului au participat la slujba religioasă, iar apoi au ieșit la țarină unde a avut loc sfințirea holdelor de către preoți. După masa s-a încheiat cu un spectacol de excepție, la Căminul cultural Felnac, care a fost plin până la refuz.

Şi de aceată dată, multiculturalitatea şi buna – convieţuire, ce caracterizează locuitorii comunei, au ieşit în evidenţă, dovadă că felnăcanii au îmbracat, la propriu, straie de sărbătoare, onorând cu prezenţa, într-un număr atât de mare, evenimentul.

După Liturghia săvârşită în cele două Biserici ortodoxe (română şi sârbă), s-a plecat într-o procesiune denumită Ieşitul la Ţarină, prilej cu care au fost sfinţite holdele. Ziua s-a încheiat la Căminul Cultural din Felnac, unde, în faţa numeroasei asistenţe, Ansamblurile „Sloga” (sârbesc) şi „Zorile” (românesc) au prezentat un încântător program de dansuri populare, acompaniaţi de formaţia condusă de Cosmin Tănaţcu şi invitaţii săi.

Despre toate acestea, Ioan Maliţa, primarul de Felnac, ne-a mărturisit: „ Ne-am dorit ca şi această ediţie să aibă cuvântul <împreună> drept numitor comun. Sunt fericit că am reuşit să facem acest lucru. Ţin să mulţumesc tuturor celor ce au fost alături de noi şi să îi asigur că astfel de evenimente culturale, care păstrează tradiţiile şi întăresc legăturile dintre oameni, se vor desfăşura şi pe mai departe în comuna noastră”.

 

Facebook Comments