(FOTO) Chipul Luminii. Campania ”Hrănește un suflet!” a repus zâmbetul pe chipurile a peste 2.500 de copii și bunici din Arad și alte județe

by Dana B.

Mai mult ca niciodată, în această perioadă, vorbim despre Lumină. Lumina Învierii de la care toți nădăjduim a culege atât de multe învățături încât pe parcursul anului să ne regăsim mai buni, mai demni, mai implicați și aplecați spre nevoile celorlalți. Mai puțin ”eu” și mai mult ”noi”. Și tare mi-ar plăcea să cred că vorbim mult dar facem și mai mult. Nu știu, fiecare în ”bula” noastră, cât reușim acest lucru, însă când cineva reușește și depășește cu mult granițele realității imediate, aia întâlnită la colț de stradă, cred că merită toată atenția și admirația noastră.

Alexandra, știți… arădeanca noastră care ne-a obișnuit cu binele, a reușit din nou să pună în mișcare rețeaua binelui și să aducă lumină, zâmbete și emoție acolo unde era mai mare nevoie de ele: la copiii și bunicii care de cele mai multe ori nu își pun problema ”CE” ci ”DACĂ” vor avea ce să pună pe masă, iar sărbătorile pascale nu aveau să facă excepția acestei griji.

Rețeaua binelui

Binele este molipsitor, iar asta ne-o demonstrează felul în care această rețea a evoluat și a adunat la un loc Oameni din țară și Diaspora. Oameni care, nu din lipsă de ocupație, nu din prea mult sau nu din cine știe ce intenții ascunse, ci doar mânați de dorința de a face bine au devenit verigi importante în campaniile inițiate de ALEXANDRA TIMAR . Timp, bani, spații de depozitare, voluntariat, transport, pentru ca la final zâmbetele închise în fiecare cutie să se așeze pe chipurile beneficiarilor. Știm, pare simplu. Încercați și vedeți! Noi abia așteptăm să vă ”povestim”…

Copii pentru copii și bunici greu încercați

Ei bine, dacă este ceva care emoționează până la lacrimi cu siguranță sunt copiii care par să fi înțeles bunul mers al lucrurilor înainte de vreme și care, prin firescul gesturilor lor, ne trag ușor de mâneca atât de comodă a indiferenței, arătându-ne că normalitatea vieții este de fapt așezată pe empatie, implicare și dragoste dezinteresată.

Primul donator în campania ”Hrănește un suflet!”? RALUCA, fetița de doar 10 ani care și-a donat economiile fără să stea pe gânduri și care ne-a mărturisit la vremea respectivă că abia așteaptă următoarele campanii. Și ea a fost doar începutul. Au urmat alți și alți copii care nu fac altceva decât să ne reașeze nădejdea unui viitor mai bun în suflete:

Sunt ai noștri și-s tare faini! Așa-i?

”HRĂNEȘTE UN SUFLET!” și Chipul Luminii

Dacă peste 2.500 de copii și bunici greu încercați au reușit să zâmbească în timpul marii sărbători a Învierii Domnului de anul acesta, este pentru că cineva al cărui nume, deloc întâmplător, înseamnă ”protector, apărător al oamenilor” a înțeles că Lumina nu se ia pentru a fi ținută sub obroc și că secretul creșterii până la măsura purtării Chipului ei constă tocmai în ”a da mai departe”. Alexandra a înțeles bine asta și împreună cu toți cei care au răspuns campaniilor de până acum și a celei încheiate zilele acestea au făcut ca Hristos să învieze cu fiecare nou pachet ajuns acolo unde era nevoie de el…

”Cu toate că a fost una dintre cele mai grele campanii organizate până acum, pot spune că a fost un succes, iar pentru asta trebuie să mulțumesc tuturor: voluntari, donatoril, transportatori și sponsori. Ca întotdeauna, și acum, am trăit experiențe extraordinare! Am primit adevărate lecții de viață de la foști beneficiari care acum au devenit donatori și de la copii care au renunțat la cadourile lor pentru a le dărui altor copii mai puțin norocoși. Nu o să  fac urări de Paște, o să vă las să simțiți singuri bucuria generată de cadourile oferite. Până la urmă despre asta ar trebui să fie vorba, de disponibilitatea fiecăruia de a dărui un zâmbet, de a schimba în bine, fie și pentru câteva ore/zile, viața cuiva, de a te gândi și la cel de lângă tine. Vă mulțumesc!”, ne-a mărturisit Alexandra Timar.

Bucuria, în imagini. Doar câteva dintre miile culese din cadrul campaniei ”Hrănește un suflet!”:

Facebook Comments