(FOTO) Cel mai bun drum din județ a „crăpat“ din nou! Cadareee, lasă-neee!

by Cosmin Mihuta

Vă mai amintiți ce spunea consilierul județean Cristian Ispravnic, despre drumul Seleuș – Pâncota, reabilitat de CJA, în urmă cu trei luni. Vă cităm din Aradon, data de 25 septembrie 2018: „Suspiciunile noastre privind calitatea îndoielnică a lucrărilor de reabilitare a drumului Pâncota-Seleuş sunt întemeiate, iar rezultatele expertizei tehnice confirmă acest fapt. Cu alte cuvinte, conducerea Consiliului Judeţean Arad girează o manoperă al cărei rezultat final, drumul în sine, nu va rezista traficului decât maximum câteva luni. Iar asta, conform analizelor de laborator, din cauza folosirii unei pietre din rocă sedimentară calcaroasă, care se sfărâmă la compactare. (…) Drumul acela va rezista cel mult o iarnă și o vară”, a explicat Ispravnic.

Consilierul județean a primit găleți cu zoaie în cap, din partea mai marilor PNL, de la șefi ai CJA la consilieri liberali, care l-au pus la colț, susținând că Ispravnic nu se pricepe (deși e director al Regionalei de Drumuri Timișoara), că lucrarea e perfectă, că firma e cea mai tare din parcare. Colac peste pupăză, în 6 decembrie, a ieșit la rampă fluierașul numărul 1 din PNL Arad, consilierul județean Răzvan Cadar, fost arbitru, mai nou specialist în asfalt, să ne spună, cităm: „S-au prelevat cinci probe de teren, în mod aleatoriu, în prezența reprezentanților beneficiarului, a dirigintelui de șantier, a unui expert tehnic, cât și reprezentanți ai laboratorului de analize și ai constructorului, îndeplinindu-se, astfel, toate cerințele prevăzute de lege. Concluzia este că materialele folosite respectă prevederile normelor și normativelor în vigoare, implicit cele ale caietului de sarcini, ba s-au folosit chiar cantități mai mari decât cele prevăzute în proiect! Declarațiile consilierului județean Cristian Ispravnic au fost făcute cu scopul evident de discredita proiectul Consiliului Județean Arad și au urmărit dezinformarea arădenilor. Ele sunt cu atât mai grave cu cât vin din partea unei persoane care are o demnitate publică, cea de consilier județean, și o funcție publică, de director al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara. Ispravnic s-a prevalat de calitatea lui oficială pentru a da greutate afirmațiilor mincinoase, iar odată demonstrată minciuna sa, considerăm că nu mai merită să ocupe funcția de director al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara!“.

N-a trecut nicio lună, iar la finele anului 2018, firma care a folosit materiale de cea mai înaltă calitate a constatat că au apărut gropi în caroasbil, după primul îngheț, așa că a făcut primele reparații la drumul Seleuș – Pâncota. După al doilea îngheț, din preajma Revelionului, drumul cu pricina a crăpat din nou, probabil tot din cauza materialelor de înaltă calitate. Imaginile cu drumul reabilitat acum trei luni au apărut pe rețelele de socializare și arată cât se poate de bine calitatea lucrării de pe Seleuș – Pâncota.

Când te uiți la acele imagini, nu poți să nu zici, ca să vorbim în termenii fotbalistici cu care este obișnuit fluierașul PNL, „Cadareee, lasă-neee!“. Domnule consilier, te-ai făcut de râsul județului, dar nicio problemă, vine și răsplată, pentru că așa minciuni nu pot rămâne nerăsplătite. Iar postul de vicepreședinte pe probleme de tăiat frunze la câini la CJA este unul tocmai potrivit pentru Cadar, pe măsura „competențelor“ dovedite în cazul drumului Seleuș – Pâncota.

P.S.: Domnului Ispravnic ar trebui să-i fie rușine pentru că spunea că drumul va ține o iarnă și o vară. Realitatea ne-a arătat că a ținut o lună dintr-o iarnă.

Facebook Comments