(FOTO) Arădenii l-au comemorat pe Regele Mihai, la un an de la ziua care îndolia România

by Dana B.

Ziua de 5 decembrie a anului 2017 va rămâne, cu siguranță, ziua care a așternut doliu peste România și în sufletele românilor, prin trecerea la cele veșnice a Majestății Sale Regele Mihai I al României.

Astăzi, la un an de la înveșnicirea Blândului nostru Rege, arădenii s-au adunat la Catedrala Arhiepiscopală ”Sfânta Treime” din Arad pentru a participa la parastasul ținut în memoria celui care S-a jertfit pe Altarul dragostei pentru ”poporul pe care Dumnezeu I L-a rânduit încă de mic copil”, după cum  frumos a menționat în predică Înaltpreasfințitul Timotei, Arhiepiscopul Aradului.

Slujba Parastasului a fost oficiată de un sobor de preoți în frunte cu Înaltpreasfințitul Timotei, cărora s-au alăturat în rugăciune toți cei care astăzi au simțit să aducă un omagiu Suveranului român.

În cuvântul de învățătură, Înaltpresfințitul Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a mulțumit celor prezenți pentru participarea la parastasul de un an al Majestății Sale, subliniind în mod deosebit dragostea Suveranului român pentru popor, dar și discreția, demnitatea și decența Acestuia în fața multelor și grelelor încercări. De asemenea, ÎPS Timotei a transmis regretul și compasiunea comunității arădene pentru Familia Regală, subliniind totodată că funeraliile regale de anul trecut vor lăsa o urmă adâncă în istoria Patriei și a Bisericii prin prețuirea pe care românii au știut și simțit să o arate Majestății Sale.

Deși parastasele în general au doza lor de emoție și trăire aparte, astăzi, chiar de acolo, din primul rând, rândul în care i-am regăsit cu drag pe Amicii Regelui, se revărsa în atât de frumoasa noastră catedrală și în fața tabloului cu Majestatea Sa, atâta liniște și dor încât puntea nevăzută a gândurilor prilejuite de memoria acestei zile  să facă aproape insesizabilă bolta cerului care ne desparte fizic de Regele Mihai.

Dumnezeu să Îl odihnească în pace cu cei Aleși ai Săi!

Nihil Sine Deo!

 

 

 

 

 

Facebook Comments