(FOTO) Activitate inedită de orientare profesională pentru elevii Școlii Gimnaziale „Iosif Moldovan” din Arad

by Dana B.

ASOCIAŢIA COPILUL DIN MINE împreună cu ŞCOALA GIMNAZIALĂ “IOSIF MOLDOVAN” Arad, a organizat o activitate de orientare profesională pentru elevii de clasa a VIII-a ai şcolii.

Acţiunea a avut loc în cadrul Şcolii Gimnaziale “Iosif Moldovan” Arad cu participarea unor specialisti din diverse meserii si profesii: farmacist, psiholog, politist, jandarm, pompier, ofiter de penitenciar, preot, pastor, profesor de judo, instructor de fitness, journalist, fotograf, cantaret, om de afaceri, consilier municipal si consilier judetean.

Acţiunea a fost organizată pe workshopuri unde invitaţi au fost rugati sa vorbeasca despre ceea ce fac, despre job-ul lor pentru a putea creiona imaginea de ansamblu pentru elevii perticipanti la actiune. Temele abordate au fost: Despre ce au studiat (mai ales dacă ele se leagă cu profesia); Ce dezavantaje au întâlnit în meseria pe care o profeseaza? Ce surpize neplăcute, sau greutăţi aţi întălnit – dacă aţi avut? Ce avantaje aţi întâlnit in meseria dumneavoastra? Ce vă place cel mai mult în meseria dumneavoastră? Dar şi alte curiozităţi pe care elevii le-au avut.

La finalul activitati atat elevii cat si participantii s-au aratat incantati si cu dorinta de a repeta aceasta activitate fiind una benefica pentru parcursul viitor al copiilor, ei fiind generatia de maine. Toate aceste acţiuni sunt menite să ofere experienţă de muncă tinerilor şi copiilor, să îşi dezvolte abilităţi sociale, de comunicare, de planificare precum şi lucrul în echipă, acceptarea diversității ca modalitate de cunoaștere a lumii și ca mijloc de a trăi armonios.

Facebook Comments