Fotbal cu pipeta în UTA – Botoşani şi o remiză care parcă a mulţumit ambele echipe

by Sorin Haut

Puţine au fost meciurile în care UTA a putut alinia cel mai bun „11”, de vină fiind ori infectările cu COVID-19, ori accidentările, ori suspendările. Dar parcă niciodată nu a fost atât de rău ca şi astăzi, în meciul cu FC Botoşani, din cadrul etapei a 24-a a Ligii I. S-a jucat la Arad, pe stadionul „Francisc Neuman”, cu o „Bătrână Doamnă” fără şase jucători, patru infectaţi cu noul virus (Iacob, Bustea, Roumpoulakou şi Benga, ultimul şi suspendat), unul cu simptome de COVID, Adrian Petre, care a şi rămas în afara lotului în ultimul moment şi Melinte, suspendat pentru cumul de cartonaşe. În prima parte s-a „rupt” şi Albu, forţat în condiţiile în care avea probleme musculare încă de etapa trecută. Mai mult, UTA a fost lipsită şi de cei trei antrenori, „principalul” Laszlo Balint şi secunzii Alin Pânzaru şi Cezar Zanfir, toţi infectaţi şi ei cu coronavirus şi rămaşi acasă, în izolare. Chiar şi aşa, UTA a aliniat o echipă decentă, iar antrenorul cu portarii, Gabi Vasiliu, a stat pe banca tehnică, ţinând legătura însă cu Balint, înainte, la pauză şi după meciul cu moldovenii. Pe acelaşi teren prost, UTA s-a aşezat defensiv şi a preferat o strategie ca şi-n deplasare în faţa echipei momentului din Liga 1, iar oaspeţii nu au reuşit să desfacă aproape deloc apărarea arădeană. Doar Keyta, cu un şut din 18 metri i-a dat ceva emoţii lui Balauru, dar mingea a trecut la un metru pe lângă poartă. UTA a scăpat în schimb ieftin în minutul 31, când Antal a făcut henţ în careu, cu mâna depărtată de corp, dar centralul târg-mureşean Florin Andrei nu a dat nimic, spre disperarea băncii oaspeţilor şi a lui Croitoru!

Iertaţi de arbitru: Botoşaniul a avut 11 metri! Remiza e însă echitabilă…

Totuşi, cel mai aproape de gol în prima parte a fost UTA, fundaşul-golgheter Erico reluând din nou periculos cu capul din şase metri, minge parată greu, în doi timpi de Hankic. Brazilianul a fost bine găsit de rusul Shlyakov, cu o centrare perfectă de pe stânga. UTA a controlat finalul primei părţi, având o posesie superioară, iar Hora, excelent angajat de puştiul Denis Rusu, a ratat ocazia primelor 45 de minute, luându-l la ţintă pe portarul Botoşaniului din doar opt metri. Ratare care l-a costat scump pe atacatul „roş-alb”, şters pe tot parcursul primului mitan, Balint oferindu-i, la pauză, şansa debutului la UTA lui Albert Voinea, intrat în circuitul echipei după o accidentare de lungă durată. Şi în partea a doua s-a jucat după acelaşi scenariu, cu ambele echipe anulându-se reciproc, preocupate parcă mai mult să nu ia gol. Abia în minutul 63 am consemnat o fază periculoasă, Voinea simulând însă în careu, prilej cu care s-a ales şi cu un galben din partea arbitrului. Formaţia lui Croitoru şi-a creat singura ocazie mare abia cu un sfert de oră înainte de final, Keyta şutând în Balauru de la opt metri, după o pasă în adâncime a lui Rodriguez, fază la care fundaşii arădeni au fost surprinşi. Problemele s-au acutizat şi mai mult pentru arădeni în repriza secundă, când Erico a luat galben şi este suspendat pentru meciul cu Gaz Metan, iar Isac s-a accidentat.

Parcursul de acasă rămâne un mare minus, dar UTA e în grafic per total

Fotbal s-a mai jucat prea puţin până la final, iar UTA nu a mai fost protagonista vreunui final dramatic de meci, aşa cum ne-a obişnuit. Un meci anost şi un punct important doar pentru lupta din play-out, pentru că formaţia lui Balint şi-a cam luat adio de la play-off, în vreme ce Botoşaniul, cu 37 de puncte şi la şapte lungimi de locul 7, îşi securizează în mare măsură prezenţa în primele şase echipe la finalul sezonului regulat. UTA face 30 de puncte, tot atâtea câte are şi revelaţia returului, FC Argeş şi rămâne la mijlocul clasamentului, pe locul 8, la cinci puncte de zona de play-off. Arădenii întrerup seria de patru victorii consecutive ale Botoşaniului, dar pe de altă parte nu mai câştigă în propriul fief de aproape patru luni! Rămâne regretul acestui parcurs foarte slab de acasă, cu doar o victorie din 12 meciuri disputate pe noua arenă a Aradului. Iar etapa viitoare se anunţă meci foarte greu la Mediaş, mai ales în condiţiile problemelor de lot, dar cu Laszlo Balint revenit pe bancă! (foto: gsp.ro)

Formaţii:

UTA: Balauru – Peteleu, Erico, Albu (20 Florin Ilie), Shlyakov – Antal (68 Buhăcianu), Isac (80 Roşu), Vorobjovas, Rusu – Roger – Hora (46 Voinea). 

FC Botoșani: Hankic – Braun, Chindriș, Șeroni, Țigănașu – E.Papa, J.Rodriguez, Ongenda (88 Florescu) – Al Mawas, David Croitoru (8 Târcoveanu, 72 Fili), Keyta (88 Toutouh).

Arbitri: Florin Andrei (Târgu Mureș) – Adrian Popescu (Craiova) și Ferencz Tunyogi (Zalău). Observator FRF: Iosif Olah (Sfântu Gheorghe). Observator de joc: Romulus Gabor (Deva)

 

Facebook Comments