FOTBAL – CM 2014: FIDEL CASTRO I-A SCRIS LUI MARADONA SI L-A LAUDAT PE MESSI

by Sorin Haut

Fidel Castro, liderul revoluției cubaneze, i-a trimis o scrisoare legendarului fotbalist argentinian Diego Armando Maradona, în care l-a felicitat pentru programul său de televiziune, transmițând totodată salutări și felicitări lui Lionel Messi și selecționatei Argentinei.

„Prietene de neuitat, în fiecare zi am plăcerea să urmăresc programul tău de televiziune despre spectaculoasa Cupă Mondială de fotbal, grație căruia pot observa extraordinarul nivel al acestui sport universal”, precizează Fidel Castro în scrisoarea sa, citită de uruguayanul Victor Hugo Morales, care realizează împreună cu Maradona emisiunea „De Zurda” la postul sud-american de televiziune Telesur.

Totodată, liderul cubanez a ținut să-i transmită salutări lui Messi, „formidabilul sportiv care aduce glorie nobilului popor al Argentinei”.

„Nimic nu poate depăși gloria și prestigiul pe care amândoi le aveți, în ciuda eforturilor meschine ale intriganților”, a adăugat Fidel Castro, care i-a salutat „frățește” pe „excelenții și prestigioșii fotbaliști” din Argentina.

„El Lider Maximo” i-a spus, de asemenea, lui Maradona că nu va uita „niciodată” prietenia și sprijinul pe care l-a acordat „liderului bolivarian Hugo Chavez, promotorul sportului și al revoluției în America Latină și popoarelor subjugate din lume”.

Fidel Castro a reamintit că, deși astăzi este un om politic, „în copilărie, adolescență și tinerețe” a fost sportiv, dedicând cea mai mare parte a timpului său liber acestei nobile practici.

Înainte de a asculta conținutul scrisori, Maradona a precizat: „Cel mai bun lucru care ni se putea întâmpla în emisiunea noastră este că ne-a scris cel mai mare din toate timpurile”.

Sursă: AGERPRES

Facebook Comments