Fostul utist Adrian Petre face spectacol în Danemarca

by Sorin Haut

Adrian Petre este într-o perioadă extraordinară şi poate că nu este tocmai corect ca atunci când vorbim despre calificarea echipei naţionale de tineret a României la Campionatul European U21 pe el să-l trecem la „ceilalţi”. Iar faţa să o ia doar Puşcaş, Ionuţ Radu, Man sau Ianis Hagi. Internaţionalul român de 20 de ani a egalat pe teren propriu, în prelungiri, împotriva campioanei în meciul Esbjerg – Midtjylland 2-2.

Într-un an şi câteva luni, Adrian Petre a adunat 41 de jocuri pentru Esbjerg, cu care a promovat anul trecut, iar acum se află pe locul 3, după FC Copenhaga şi Midtjylland. Acum, el a reuşit un gol frumos, cu un lat pus perfect la o centrare venită de pe partea dreaptă.

Cu reuşita din această etapă, Adrian Petre a ajuns la 5 goluri în acest sezon, în care a dat şi două pase de gol. În iulie 2017, UTA reuşea să-l vândă în liga secundă din Danemarca cu 500.000 de euro, cea mai mare sumă obţinută pe un jucător de clubul arădean, care cu un sezon înainte îl vânduse pe Man la FCSB. La vremea respectivă, Petre nu era titular de drept şi a fost nevoie să plece Man pentru ca apoi el să explodeze, realmente. În 42 de partide la Arad, Adrian Petre a marcat 34 de ori! (digisport.ro)

Facebook Comments