FOSTUL PRIMAR AL ZARANDULUI A RAMAS IN LIBERTATE, DAR E NEMULTUMIT

by Sida Voicu

Fostul primar al comunei Zărand, Ion Florin Moţ, este nemulţumit cu pedeapsa de doi ani de închisoare cu suspendare, pe care a primit-o la finele lunii ianuarie, şi care l-a lăsat practic în libertate, declarând recurs la Curtea de Apel Oradea împotriva sentinţei.

Fostul primar al Zărandului fusese iniţial condamnat de Tribunalul Bihor la 2 ani şi patru luni de închisoare cu suspendare, însă a declarat apel, iar Curtea de Apel Oradea a decis să-i admită acţiunea, reducându-i pedeapsa la 1 an şi opt luni de închisoare, la care s-a adăugat un spor de 4 luni închisoare, pedeapsa rezultantă fiind de 2 ani închisoare pe care o va executa în condiţiile art. 861 C.pen, adică în libertate.

Cum spuneam fostul primar al Zărandului nu este mulţumit nici cu această sentinţă, dorind probabil să fie declarat complet nevinovat, deşi probele în dosar au fost extrem de solide, motiv pentru care două instanţe l-au considerat vinovat de luare de mită. Mai rămâne ca Ioan Moţ să ceară şi despăgubiri statului, pentru că procurorii şi-au permis să-l deranjeze în timp ce primea foloase necuvenite.

Facebook Comments