UPDATE Contingent de foşti utişti la Rapid: Moldovan şi Ursu au ajuns şi ei în Giuleşti

by Sorin Haut

UPDATE: Mijlocaşul Octavian Ursu, ultima oară legitimat la echipa de fotbal UTA Arad, va evolua la formaţia de ligă secundă FC Rapid, el semnând, miercuri, un contract valabil un an şi jumătate cu gruparea giuleşteană. „Rapid l-a transferat pe Octavian Ursu, un mijlocaş ofensiv, de bandă, în vârstă de 26 de ani. Rămas liber după ce a evoluat în turul campionatului de Liga 1 în 11 meciuri pentru UTA Arad, reuşind să şi marcheze o dată, împotriva echipei lui Daniel Pancu, Politehnica Iaşi, Ursu a semnat pe un an şi jumătate cu formaţia condusă de Nicolae Grigore”, informează FC Rapid pe site-ul său oficial. „Mă bucur că am ajuns la Rapid, o echipă cu suporteri minunaţi, un brand în România, îmi doresc ca evoluţiile mele să fie apreciate, iar la finalul sezonului să ne bucurăm împreună de o promovare. Suporterii Rapidului au fost un factor important, aceştia nu mai au nevoie de nicio prezentare, şi îi aştept pe stadion cu mare drag, să ne cunoaştem. Îmi doresc să joc, am nevoie de continuitate, îmi doresc să marchez, iar prin evoluţiile mele să aduc un plus echipei’, a declarat mijlocaşul.

Ştire iniţială:

Clubul de fotbal FC Rapid Bucureşti l-a transferat, miercuri, pe portarul Horaţiu Moldovan, care a evoluat până la sfârşitul anului trecut în Liga I la UTA Arad, informează site-ul oficial al grupării din eşalonul secund. „Horaţiu Moldovan va apăra buturile Rapidului în cea de-a doua parte a sezonului, acesta fiind cel de-al patrulea transfer al iernii, după Bogdan Barbu, Emmanuel Ernest şi Alex Ioniţă. În vârstă de 22 de ani, portarul născut la Cluj-Napoca, înalt de 1,89 m, a semnat un contract valabil pentru 18 luni. Moldovan a făcut parte din lotul naţionalei României U21 în preliminariile Campionatului European, fiind pe banca de rezerve în partida câştigată cu Malta, din luna septembrie, acesta lucrând cu Nicolae Grigore, cel care a fost antrenor secund al selecţionatei de tineret”, se arată pe site-ul citat.

Colonie de ex-arădeni, la Rapid

Noul portar al formaţiei giuleştene a declarat după semnarea contractului: „Am venit la Rapid pentru tradiţia clubului, pentru aceşti suporteri minunaţi, dar nu în ultimul rând pentru performanţă. Vrem să promovăm în acest an în Liga 1 şi să facem fericiţi aceşti suporteri, care sunt de departe cei mai frumoşi din ţară, şi îi aşteptăm cât mai rapid pe stadion”. În cariera sa de până acum, Moldovan a mai jucat pentru formaţiile CFR Cluj, FC Hermannstadt, Viitorul Pandurii Târgu Jiu, Ripensia Timişoara şi Sepsi OSK Sf. Gheorghe, iar din vara anului trecut a evoluat pentru UTA Arad.

Horaţiu Moldovan este al patrulea transfer realizat de FC Rapid în pauza competiţională după Bogdan Barbu, Emmanuel Ernest şi Alexandru Ioniţă I. Aşadar, după Alex Ioniţă, portarul Moldovan este al doilea ex-utist ce ajunge în această iarnă în Giuleşti, la Rapid mai jucând şi alţi foşti jucători care au trecut pe la UTA, precum Jorza, Hlistei sau Crişan.

Facebook Comments