Fost spion KGB: Când Rusia vorbește despre potențiale provocări, fiți siguri că ei le pregătesc

by Andreea Radu

Serghei Jirnov, fost spion KGB, susține că Rusia este o amenințare reală la adresa Republicii Moldova, încercând să destabilizeze situația din țară, inclusiv cu politicienii fugari.
,,Să știți că atunci când Rusia sau Transnistria vorbește despre potențiale provocări, fiți siguri că ei le pregătesc, deja este un lucru cunoscut cum se petrec aceste manipulări, se pun în gură lui Peskov (nr. purtătorul de cuvânt al președintelui rus) sau lui Zaharova(nr. purtătorul de cuvânt al MAE rus), iar dacă ei vorbesc despre aceasta ei își pun planurile pe seama adversarului, iar dacă le-au anunțat public înseamnă că ei le-au și pregătit”, a spus Serghei Jirnov, fostul spion KGB, în cadrul unui interviu pentru TVR Moldova, referindu-se și la presupusa tentativă de asasinare a liderului de la Tiraspol anunțată recent de așa-zisul Minister al Securității din stânga Nistrului, relatează stiripesurse.ro.
Serghei Jirnov mai afirmă că discuțiile propagandiștilor ruși potrivit cărora Republica Moldova ar putea fi următoarea țintă a rușilor, dar și rachetele care au survolat ilegal spațiul aerian sau care au căzut pe teritoriu, fiind niște provocări, sunt indicii care denotă că Rusia este o amenințare.
,,Ultimele provocări în adresa Republicii Moldova, cu rachete care vă survolează spațiul aerian, care cad pe teritoriul dumneavoastră, faptul că au început discuții că Moldova va fi următoarea, propagandiștii lui Putin vorbesc despre aceste planuri, deci amenințarea este reală și ea trebuie tratată ca o amenințare serioasă. Unica problemă pentru Vladimir Putin este faptul că acea operațiune pe direcția Nikolaev-Odesa nu a avut loc, datorită contra atacului ucrainean rușii au fost nevoiți să se retragă să părăsească și Hersonul și să se retragă pe malul stâng al râului Nipru. De pe mare nu vă pot ataca deoarece ucrainenii îi pot lovi cu rachete astfel corăbiile ruse nu se pot apropia de Moldova. În linii mari Ucraina este scutul care vă protejează țara”, a mai menționat acesta.
Fostul ofițer de informații a făcut referire și la folosirea politicienilor moldoveni cu probleme în justiție de către Kremlin.
,,Moscova profită la maxim de acest factor, deoarece anume acești oameni creează un contingent propice pentru Kremlin și mai ales pentru faptul că ei sunt cercetați penal este normal ca ei să fie supărați pe Moldova și nutresc planuri de revanșă, de răzbunare”, a conchis acesta.

Facebook Comments