Fost elev de la C.N. ”Vasile Goldiș”, aflat în stare gravă după ce s-a electrocutat în Gara Aradul Nou, are nevoie de ajutor

by Dana B.
Please follow and like us:

David Mihiț, un fost elev al Colegiului Național ”Vasile Goldiș” din Arad, are nevoie de ajutor.

Seara zilei de 5 septembrie avea să aducă o veste grea părinților lui David Mihiț. O veste care le spunea că fiul lor, în urma unui gest copilăresc, ajunsese în stare gravă. David se urcase pe un vagon de marfă aflat în Gara Aradul Nou și se electrocutase. Știm, cel mai ușor ar fi să condamnăm gestul, inconștient am putea spune, de a se fi urcat pe trenul ăla chiar și după ce au fost mediatizate multe alte cazuri similare cu sfârșit tragic, însă, din respect pentru durerea unei familii aflată în fața unui pat de spital pe care se află un copil cu arsuri de gradul 4 pe 60% din suprafața corpului și cu fractură de coloană, credem că mai mult decât a judeca sau condamna este important a iubi și a ajuta. Iar când un profesor vorbește atât de frumos despre elevul său, credem cu atât mai mult că David merită iubit și ajutat, acum, când trece prin momente atât de grele.

”David mi-a fost un elev special prin sensibilitate și prin delicatețe. Inteligenta sa profundă se materializa într-o privire de o candoare cum rar mi-a fost dat să întâlnesc la un adolescent. Îl tachinam matern uneori spre a fi mai dur într-o lume nepregătită să-i accepte inocența atât de particulară.   Niciodată nu mi-am imaginat ca va trece printr-o atât de teribilă experiență. Mă gândesc cu neliniște dacă deconectarea de la real a tinerilor noștri nu a făcut deja prea multe victime…E timpul să facem mai mult pentru ei, să redescoperim sensurile vieții. Mulțumesc medicilor care se luptă teribil pentru el, alături de el. David, promite-ne ca te întorci la lumină și ca te vei înălța deasupra durerii. Printre cei vii! Toti te îmbrățișam cu multă afectiune!”, ne-a mărturisit doamna Anca Giura, fostul profesor de literatură al lui David.

Strigătul de ajutor, postat pe facebook, a venit din partea unei colege de-a lui David, Ingrid-Cynthia Petyo,  care ne-a spus că ”David a fost mereu o fire calmă și un coleg de nădejde. Era pasionat de psihologie și mereu mă uimeau întrebările pline de mister pe care le punea la ore. Când am aflat de incident, am intrat într-o stare de șoc. E teribil ce i s-a întâmplat, însă tot ce pot face pentru el este să mă rog să fie bine”.

Însă, de multe ori, pentru a nădăjdui la acest bine dorit de Ingrid pentru colegul ei este nevoie și de ajutor concret.

”URGENT!!! Un tanar de 19 ani a fost electrocutat în preajma unui tren din gara. Numele lui este Mihiț David si are nevoie de ajutor. In prezent, se afla la spital intubat, cu arsuri de gradul 4 pe 60% din suprafata corpului (cap, gat, piept, spate) si cu fractura de coloana. Toti cei care vad acest anunt si sunt dispusi sa ajute, va rog frumos sa faceti donatii in contul mamei lui, Daniela Mihiț RO93INGB0000999904360939”, este anunțul prin care Ingrid cere ajutor pentru David Mihiț.

Și dacă a învăța din greșelile altora, a judeca mai puțin, a iubi și a ajuta mai mult ne-ar duce spre evitarea pe viitor a unor astfel de tragedii și ar vorbi mai frumos și sănătos despre noi?

Multă sănătate, David!Facebook Comments