Foc, demonstrații de lupte, scrimă și… cabaret – ingrediente ale unei întâlniri teatrale inedite

by Cristian Dobre

Cu o demonstrație de jonglerie cu foc. Așa va debuta prima parte a întâlnirii teatrale propuse publicului de actorii Teatrului Clasic „Ioan Slavici”, în data de 16 iulie, de la ora 20.00, în cartierul „Aurel Vlaicu”, Calea „Aurel Vlaicu”, bloc Z 25 – curtea interioară – în cadrul proiectului „Teatru la fereastră”. Senzațiile promise sunt însă mult mai… intense. Și asta pentru că, toți cei care își propun să petreacă un ceas de teatru la fereastră, vor avea parte și de adevărate lecții de lupte scenice susținute de actorii Diana Ioana Licu,  Marina Palii, Ștefan Dogaru și Bogdan Neciu

Am ales să scoatem la iveală, în fața publicului, lucruri pe care mai rar le văd spectatorii. Și anume, care sunt tehnicile folosite de actori în scenele de luptă. Așadar, ne vom duela precum spadasinii din filmele de capă și spadă și vom face demonstrații de lupte scenice– spune actorul Robert Pavicsits, coordonator de lupte.

Partea a doua a întâlnirii din 16 iulie este dedicată… cabaretului. Așadar cu  muzică și dans, actorii Trupei Marionete vă provoacă la o întâmplare à la… Moulin Rouge.

Va fi o întâlnire minunată între actori, artisti păpușari și dansatori de tango. Păpuși de talie umană dansează și cântă deschizând cortina teatrului de păpuși și pentru publicul adult, sub forma unui spectacol cu momente de cabaret.” – spune actorul Sorin Dorobanțu

„Vinovatii” – dansatori sunt:  Cristina Pușcaș, Alexandru Pușcaș și Daniela și Gheorghe Jeflea, iar artiștii păpușari – Nuți Dorobanțu, Izabela Moș și Sorin Dorobanțu.

Spectacolele din cadrul proiectului „Teatru la fereastră” pot fi vizionate gratuit.

Facebook Comments