Florin Tripa: „Ocupat cu alegerile, guvernul a uitat de elevi!“

by Florian Popa

Sub patronajul Dreptei Unite şi al lui Iohannis, România Educată refuză în continuare dreptul copiilor la… Educaţie. Nici acum, după aproape o lună de la începerea școlii, Guvernul Orban nu a fost capabil să finalizeze procedurile de achiziție a tabletelor pentru elevi.

„După aproape o lună de la începerea școlii guvernul încă mai caută producători de tablete, în timp ce sute de mii de elevi nu au acces la învăţământ, pentru că nu pot participa la orele online.

Ministrul Anisie a afirmat că până în prezent au fost atribuite, în urma licitațiilor, doar contractele pentru achiziția a 82.000 de tablete – unui operator economic şi circa 109.000 de tablete – altui operator, iar pentru ultimele două loturi abia a început procedura de licitație. Anisie recunoaște practic că guvernul PNL a fost prea ocupat cu alegerile pentru a mai sta să rezolve problemele  legate de Educație. Este dovada clară că pentru PNL nu contează decât interesele politice, nu şi dreptul la educație pe care liberalii îl restrâng ilegal și neconstituțional pentru sute de mii de copii.

32% dintre copiii României nu au acces la educație online. Un studiul IRES arată că numărul copiilor care nu pot participa la educația online este de 903.870 elevi, de 3,6 ori mai mare decât evaluarea Ministerul Educației și Cercetării.

În ciuda acestei realități crunte, pe care nu este în stare să o gestioneze, ministrul liberal al Educației, Anisie, anunță că tot mai multe școli vor trece la învățământul online, adică tot mai mulți elevi nu vor mai avea acces la Educaţiei.

Este șocant cum guvernul Dreptei Unite invocă agravarea pandemiei, rezultat al propriei incompetențe și iresponsabilități, pentru decizii care scot efectiv în afara școlii și mutilează destinul a sute de mii de copii, cu efecte grave, fără precedent, în viitor, la nivelul întregii societăți românești“, declară deputatul PSD Arad Florin Tripa.

Facebook Comments