Florin Tripa: ”Elevii navetiști vor beneficia în continuare de aceleași drepturi privind decontarea cheltuielilor de transport”

by Andreea Radu

Deputatul PSD Florin Tripa ține să infirme zvonurile alarmiste puse pe piață în mod tendențios de vicepreședintele CJA Sergiu Bîlcea, care susține eronat că ”Guvernul lasă elevii navetişti fără bani de transport”. Parlamentarul social-democrat punctează clar că Ordonanța adoptată de Guvernul României în ședința din 25 iunie, nu afectează și nici nu prejudiciază drepturile elevilor din România privind decontarea transportului de la și către unitățile de învățământ, deci nu are impact asupra decontării cheltuielilor de transport pentru elevi.

„Sigur, e ușor pentru Sergiu Bîlcea să preia din zbor, în mod nedocumentat , zvonistica din presa de dreapta și să o transforme în axiomă, uzând una dintre armele preferate ale PNL Arad, dezinformarea ! Lucrurile nu stau deloc așa, iar dacă Bîlcea ar fi avut intenții bune și îngrijorări reale, ar fi trebuit să știe că domnul Daniel-Suciu, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice a avut la sediul MDRAP, o întâlnire prelungită cu reprezentanții Federației Elevilor din România, în cadrul căreia au fost clarificate toate aceste aspecte tehnice, subliniind faptul că Ordonanța de Urgență nu afectează drepturilor elevilor din România. Pentru conformitate, precizez că actul normativ prevede eliminarea transportului rutier judeţean de călători din sfera serviciilor publice, situaţie în care acesta se va desfăşura în regim comercial, cu respectarea prevederilor legislaţiei europene (Regulamentul nr. 1.370/2007 al Parlamentului European şi al Consiliului din 23 octombrie 2007 privind serviciile publice de transport feroviar şi rutier de călători.

Pe scurt nu există niciun motiv de îngrijorare pentru elevii navetiști din județul Arad, cadrul legal după care plânge Bîlcea există iar decontarea cheltuielilor de transport pentru elevi nu va fi afectată în vreun fel.”, declară deputatul PSD Arad Florin Tripa.

 

Facebook Comments